5 gyönyörű lakás 25 négyzetméter alatt - Aprók, de élhetőek!

Zabolai Margit
Írta: ,

Vannak, akiknek fontos, hogy saját maguk uraként, egyedül, vagy éppen csak a párjukkal, lakótársak nélkül éljenek, még akkor is, ha így csak egy igazán aprócska otthont engedhetnek meg maguknak. Igaz, hogy az alábbi lakások némelyikére szemmel láthatóan költöttek is, de mégis a lelemény az, ami segített az pirinyó lakások lakóinak, hogy igazi otthont varázsoljanak garázs-méretű ingatlanjukból.

Modern és levegős Kép forrása: Homeadore.com

Sok budapesti otthonra is jellemző, hogy bár az alapterület kicsi, fölfelé bőven van hely.

Ez az ügyesen kialakított kis otthon a bizonyíték rá, hogy egy galériaágy is lehet nagyon elegáns, ha pedig alatta tárolót alakítasz ki, akkor helyet is spórolsz, és a szűkös, sötét sarkot is felhasználhatod.

Mi imádjuk, hogy nem egy apró létrán lehet feljutni az „emeletre”, így az egész lakásnak sokkal szellősebb, elegánsabb benyomása lesz, a rácsos megoldás pedig egyszerre divatos és praktikus. 

Ráadásul nem csak jól néz ki, de a privát szférát is biztosítja, vendégeidet anélkül ültetheted le, hogy közben a hálószobádba látnának.

Párizsi sikk Kép forrása: Apartmenttherapy.com

Párizs a világ egyik legszebb, és legdrágább városa, az ingatlanárak az egekben járnak, így az itt lakóknak kreatívnak kell lenniük, ami a térelrendezést illeti.

Ebben az aprócska otthonban tényleg csak egy alvózug kialakítására volt hely, amit a természetes anyagok, a fa gerendák és a rusztikus létra tesznek kicsit kuckósabbá, barátságosabbá.

Amikor ennyire aprócska a tér, nem feltétlenül érdemes fallal elválasztani a konyhát és a nappalit, mert így csak két, élhetetlenül apró teret kapnál.

A szobák egybenyitásával a tér szellősebb lesz, a fal helyén pedig még egy kis étkezőpult is elfér.

Ha ennyire kicsi a hely, a színekkel érdemes visszafogottan bánni, itt is csak a járólapon jelenik meg egy kis franciás játékosság.