5 egyszobás lakás, amiben minden benne van, amit szeretnél

Írta: ,

Egy egyszobás lakás berendezése okozhat némi fejfájást, a függetlenség reményében mégis sokan vágnak bele a feladatba. Az alábbi képek bizonyítják, hogy az eredmény néha jobban sikerülhet, mint azt remélni merted volna!

Pici és kompakt Kép forrása: bloglovin.com

1/5 Pici és kompakt

Egy egészen kicsi, egy légterű lakásban is minden helyet kaphat, ha szem előtt tartod, hogy egyedül, legfeljebb másodmagaddal fogsz itt lakni, tehát nem feltétlenül kell mindenből óriásit választanod.

Egy aprócska kanapé és egy kis dohányzóasztal betölti a nappali funkcióját, és egy kétszemélyes étkező pedig bőven elég a kicsi konyha elé, ahol valószínűleg amúgy sem 8 főre fogsz vasárnapi ebédet főzni.

Cserébe marad egy kis extra hely, és még egy dolgozósarok is befér.

Sok múlik a bútorokon Kép forrása: stylecaster.com

2/5 Sok múlik a bútorokon

Ha egylégterű a lakásod, számodra is biztosan komoly kihívást jelent, hogy valamennyire el tudd szeparálni a hálót.

Erre léteznek egész ügyes megoldások, de ha a hely vagy a fényviszonyok miatt nem akarsz gipszkarton falban, vagy magasabb szekrényekben gondolkodni, már az is elég lehet, ha a kanapét elfordítva az ágy végébe teszed – így háttal ülsz a hálórésznek, és nem is lesz rögtön szem előtt az ágyad, amikor belépsz a lakásba.

Térben gondolkodj! Kép forrása: refinery29.com

3/5 Térben gondolkodj!

A galériaágy sok egyszobás lakásba kerül be, bár sokan ódzkodnak tőle, mert ormótlannak tartják, vagy félnek, hogy még jobban összenyomja az egyébként sem túl nagy teret.

Ha az ágyadat nem is, de a tárolófelület egy részét érdemes magasabbra helyezni.

Ez nem határozza meg úgy a szoba hangulatát, mint egy galériaágy, viszont megspórolhatsz néhány szekrényt, amivel nem csak helyet nyersz, de apró lakásod is tágasabbnak, szellősebbnek tűnik majd.

Amikor mindent megmutatsz Kép forrása: interiorsyum.tumblr.com

4/5 Amikor mindent megmutatsz

A budapesti lakások esetében az sem ritka, hogy maga az alapterület tulajdonképpen nem is kicsi, de csak egyetlen, nagy szobát alakítottak ki.

Ilyenkor persze szóba jöhet egy hálófülke leválasztása, de van, aki kifejezetten élvezi, hogy egy nagy, tágas térben mozoghat.

Ebben a stúdiólakásban visszafogott színektől még vibrálóbbnak tűnő piros alapú, mintás szőnyeg határozza meg a teret – kijelöli a nappalit, ahová pedig már nem ér el, ott kezdődik a hálószoba.

Legyél nagyvonalú! Kép forrása: yellowtrace.com.au

5/5 Legyél nagyvonalú!

Ez a konyha egy egyterű, kisebb lakásban is elfér, mert valójában nem foglal sok helyet.

A titok, hogy kihasználja a belmagasságot, sőt a lelógó világítással és a nagy, színes képpel erősen rá is játszik, így sokkal nagyvonalúbb hatást kelt.

A kicsit indusztriális vonal egyébként is jól mutat a nagy belmagasságú, egy légterű lakásokban.