5 egyszerű tipp, amivel megteremtheted álmaid hálószobáját

Szőke Angéla
Írta: ,
5 egyszerű tipp, amivel megteremtheted álmaid hálószobáját

Kép forrása: unsplash

Egy igazán harmonikus hálószoba tervezésénél sok szempontot kell figyelembe vennünk, hogy valóban maximálisan szolgálja pihenésünket. Kényelmesnek, ergonomikusnak és hívogatónak kell lennie, ugyanakkor a hangulat és a funkcionalitás is elengedhetetlen. Az is fontos, hogy otthon érezzük benne magunkat és tükrözze stílusunkat. Az alábbi öt egyszerű tippel megteremtheted álmaid hálószobáját.

Ugyan csábító, hogy vibráló egyéniségünket maximálisan kifejezzük a hálóban – hiszen ez a személyes terünk - mégsem a legjobb ötlet minden falat narancs vagy vörös színűre festeni. Ezek az élénk színek ugyanis stimuláló hatással bírnak és nem fogják elősegíteni a pihenésünket.

Az alvás minőségére a lágy, hűvös színek vannak jó hatással, mint például a kék és zöld finomabb árnyalatai, illetve a tópszín, a bézs, törtfehér, szürke.

A jó minőségű fehér ágynemű nemcsak luxus benyomást kelt, hanem minden falszínhez remekül passzol.

 

Egy éles, kemény fényű mennyezetlámpa nem szerencsés, sem elalváskor, sem ébredéskor. Egyetlen központi erős fényforrás helyett több lágyabb lámpát érdemes elhelyezni a szobában.

Az ágy mellett ajánlatos tartani egy olvasólámpát, melynek fénye elég erős az olvasáshoz, de nem túl harsány a pihenéshez.

Kerüljük a hideg fényt és melegfényű, LED villanykörtéket használjunk. Az elszórt, diszkrét fényforrások nyugodtabb alvást eredményeznek. Gyertyákat és mécseseket is tehetünk a szobába a hangulat kedvéért.

 

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?