5 DIY projekt, ami drágának tűnik, pedig nem az

Írta: ,

Hiába veszed meg a legdrágább holmit a bútoráruházban, legalább 30-an vannak csak a kerületedben, akiknek ugyanilyenjük van. Készíts inkább sokkal olcsóbban luxustárgynak látszó DIY kiegészítőket, amelyek valóban egyedivé teszik az otthonodat!

Gyémánt tükör Kép forrása: abeautifulmess.com

1/5 Gyémánt tükör

A geometrikus formák most nagyon menők, méregdrága is minden, ami ilyesmire emlékeztet. Ezt a tükröt azonban te magad is elkészítheted: elég egy üvegvágóval a megfelelő formára vágnod (sokkal egyszerűbb, mint hinnéd, de eleve vehetsz nyolcszög formájú tükröt), majd kontaktpapírral bevonnod.

Ezután egy éles pengével vágd ki a vonalakat a papírból, ahová a mintát szeretnéd, majd vigyél fel néhány réteg arany színű festéket az üvegre. Várj, amíg a festék teljesen megszárad, majd húzd le a maradék kontaktpapírt, és már készen is van a tükör, amiben ragyogó gyémántnak érezheted magadat (ahányszor csak megnézed, hogy nem ragadt-e valami a fogaid közé).

Fali virágtartók Kép forrása: designlovefest.com

2/5 Fali virágtartók

Ezeket a kis falra akasztható cserepeket bolti gyurmából készítették, de használhatsz hozzá sógyurmát is. A lényeg, hogy az alap megformálása után kis hurkákat fektess egymás tetejére, körbe az alap keretén, majd ezekre fektesd rá a felső részt, így a két lap nem nyomódik össze, és lesz egy kis zsebed a virágoknak.

A hátlapot tetszőleges színűre festheted, mielőtt elhelyezed a fali cserepekben a növényeket.

A tartókba egyébként érdemes pozsgásokat választani, nem csak azért, mert divatosak, és illenek a minimál dizájnhoz, hanem azért is, mert kevés víz kell nekik, és így abból sem lesz gond, ha a DIY kaspók nem sikerültek 100 százalékban vízhatlanra.

Rozéarany egérpad Kép forrása: earnesthomeco.com

3/5 Rozéarany egérpad

Ha van most divatos szín, akkor az a rozéarany. Gyakorlatilag mindegy, hogy mi pompázik ebben az árnyalatban, azonnal trendi lesz, és persze négyszer annyiba fog kerülni. Ha bemész egy anyagboltba, vagy hobbiboltba, biztosan fogsz találni ebben a színben megfelelő bevonatot, amit ráragaszthatsz egy darab kemény kartonra, vagy parafából kivágott kis tálcára, és máris kész az egérpadod.

Minimális anyagköltség, minimális munka, az íróasztalod mégis 10-szer hipszterebb lesz. Ragasztáshoz egyébként érdemes ragasztósprayt használni, mert az egyenletesen oszlik el, és nem hagy kis bukkanókat maga után az egérnek.

Színátmenetes szalvéták Kép forrása: blog.erikarax.com

4/5 Színátmenetes szalvéták

Van-e bármi, ami jobban elmondja, hogy mennyire felkészült vagy, mint a lakásod enteriörjéhez illő textilszalvéta? Oké, a desszert is sokat számít, de ezekkel a festett szalvétákkal már sokkal korábban elnyered a vendégeid szívét.

A színátmenetet egyszerűen elérheted, ha csak a szalvéta alsó harmadát lógatod bele a festékbe, és azt is három szakaszra osztva húzod ki a festékből – azaz a szalvéta legalsó része háromszor annyi ideig ázik, és háromszor intenzívebb színű lesz, mint a legfelső festett rész. A legjobb benne, hogy akár maradék anyagokat is elegáns szalvétákká változtathatsz így.

Watercolor tányérok Kép forrása: sugarandcharm.com

5/5 Watercolor tányérok

A legnehezebb lépés, hogy hőálló, és nem mérgező festéket szerezz, de ez is csak az első hobbiboltig jelenthet problémát, ott megoldják neked a kérdést. Ez után az egyszerű, olcsó és unalmas fehér tányérjaidat egy kevés festék és víz elkeverésével csodás akvarellalkotásokká változtathatod.

Tényleg annyi az egész, amennyinek látszik: csak festéket és vizet kell a tálakba csöppentened, és ízlés szerint elmázolni őket egy ecsettel, majd megvárni, míg megszáradnak. Ha olyan helyre is kerül festék, ahová nem szeretnéd, még száradás előtt itasd fel egy papírszalvétával. Így olyan táljaid lesznek, mint egészen biztosan senki másnak!