5 DIY projekt, ami drágának tűnik, pedig nem az

Zabolai Margit
Írta: ,

Hiába veszed meg a legdrágább holmit a bútoráruházban, legalább 30-an vannak csak a kerületedben, akiknek ugyanilyenjük van. Készíts inkább sokkal olcsóbban luxustárgynak látszó DIY kiegészítőket, amelyek valóban egyedivé teszik az otthonodat!

Gyémánt tükör Kép forrása: abeautifulmess.com

A geometrikus formák most nagyon menők, méregdrága is minden, ami ilyesmire emlékeztet. Ezt a tükröt azonban te magad is elkészítheted: elég egy üvegvágóval a megfelelő formára vágnod (sokkal egyszerűbb, mint hinnéd, de eleve vehetsz nyolcszög formájú tükröt), majd kontaktpapírral bevonnod.

Ezután egy éles pengével vágd ki a vonalakat a papírból, ahová a mintát szeretnéd, majd vigyél fel néhány réteg arany színű festéket az üvegre. Várj, amíg a festék teljesen megszárad, majd húzd le a maradék kontaktpapírt, és már készen is van a tükör, amiben ragyogó gyémántnak érezheted magadat (ahányszor csak megnézed, hogy nem ragadt-e valami a fogaid közé).

Fali virágtartók Kép forrása: designlovefest.com

Ezeket a kis falra akasztható cserepeket bolti gyurmából készítették, de használhatsz hozzá sógyurmát is. A lényeg, hogy az alap megformálása után kis hurkákat fektess egymás tetejére, körbe az alap keretén, majd ezekre fektesd rá a felső részt, így a két lap nem nyomódik össze, és lesz egy kis zsebed a virágoknak.

A hátlapot tetszőleges színűre festheted, mielőtt elhelyezed a fali cserepekben a növényeket.

A tartókba egyébként érdemes pozsgásokat választani, nem csak azért, mert divatosak, és illenek a minimál dizájnhoz, hanem azért is, mert kevés víz kell nekik, és így abból sem lesz gond, ha a DIY kaspók nem sikerültek 100 százalékban vízhatlanra.