5 csodaszép tavaszi virág dekor, amit ki kell próbálnod

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Nincs semmi más, ami jobban jelképezné a tavaszt, mint egy méretes virágcsokor. Na de hogyan tudod az otthonodat látványosan és különlegesen dekorálni ezekkel az illatozó növényekkel? Legyen szó apró, vagy éppen nagyobb virágokról, az biztos, hogy egy ilyen dekorációval egyszerűen nem foghatsz mellé.

Különleges kaspók Kép forrása: allthingsheartandhome.com

Már azzal is óriásit dobhatsz a látványon, ha nem hagyományos kaspókkal dolgozol, hanem szabadjára engeded a fantáziádat. Tavasszal gyakorlatilag nincs olyan tartó, amibe ne kerülhetne virág!

A kiürült sminkes tégelyeidbe ugyanúgy ültethetsz miniatűr kövirózsákat, mint ahogy megtöltheted virágokkal a vödröket, hordókat, vagy a nagymamádtól örökölt lábosokat. Egyedi hatást keltenek, és minden lakásban elérhetőek a befőttesüvegek is, amik éppen attól válnak igazán különlegessé, hogy a növények szárát is láttatni engedik.

El is ültetheted őket Kép forrása: newcoventgardenmarket.com

Természetesen nem csak vázákba állíthatod a virágaidat, de hagymás, gyökeres növényeket is választhatsz. Ez a megoldás nem csak a pénztárcádat kíméli, de környezettudatosabb is, hiszen ha meguntad az összeállítást, vagy elvirágoztak a növénykéid, kiültetheted őket a szabadba. A következő évben pedig gyönyörködhetsz bennük odakinn, vagy néhány szálas virággal gazdagíthatod az otthonodat.

Egy szó, mint száz, időnként kifejezetten jól mutat, ha a virágokat nem hagyományos kaspókba ülteted – ahogy erre már az előbb is láthattál példát – hanem olyan tartókba, amik ránézésre nem éppen ezt a célt szolgálják. Mit szólnál egy méretes ládához, amibe sok-sok cserépnyi virágcsodát bezsúfolhatsz?