5 csajos térelválasztó pici lakásokba, amit te is elkészíthetsz

Írta: ,

A garzonokban sokszor okoz problémát a „minden egyben” hatás, hiszen azért néha nem árt, ha az életterek el vannak választva egymástól. Ennek a feloldására jól alkalmazható megoldás, ha néhány térelválasztót helyezel el a lakásban, és így bontod külön kis területekre a szobákat. Összegyűjtöttünk neked néhány csajos ötletet, amelyet te is könnyen megvalósíthatsz az otthonodban.

Paravános megoldás Kép forrása: makemylemonade.com

1/5 Paravános megoldás

Elég 3-4 préselt falap, néhány pánt, és egy kis fehér festék ahhoz, hogy hihetetlenül csajos, és egyben nagyon modern paravánt tudj összeállítani magadnak.

A pántokkal kapcsold össze a lapokat, és máris jöhet a festés: nagyjából a paravánlapok alsó harmadáig fesd le jól a térelválasztódat, majd a második harmadig fess úgy, mintha kezdene fogyni a festéked. A lapok utolsó harmadát hagyd meg az eredeti állapotban, maximum a festék száradása után kend át az egész paravánt színtelen lakkal, hogy ellenállóbb legyen a fa.

Még jobban fog kinézni a spanyolfal, ha a fehér festék mellé veszel egy színeset is, és a kettővel ombre hatásúra fested le.

Ragyogó elválasztó Kép forrása: diyncrafts.com

2/5 Ragyogó elválasztó

Ha megőrülsz a fényfüzérekért, íme a neked való paraván!

Három fehérre festett fakeretre lesz szükséged az alaphoz, a díszítéséhez pedig kisebb-nagyobb faágakra, és természetesen fényfüzérekre.

A keretbe ragasztópisztoly vagy szegelés-fúrás segítségével rögzítsd bele az ágakat úgy, hogy a kereteken belül egy faalakot formáljanak.

Ha ezzel megvagy, jöhetnek is a fényfüzérek, amelyeket az ágakra kell felvezetned. A meleg fényű izzó nagyon barátságos hangulatot fog kölcsönözni az otthonodnak, míg a hideg fehér inkább letisztultat – de bátran használj mókás, színes izzókat is!

Cseresznyevirágosan Kép forrása: decor8blog.com

3/5 Cseresznyevirágosan

A cseresznyevirág az egyik legnőiesebb minta, ami minden lakást otthonossá tud varázsolni.

Az alaphoz fess fehérre néhány hosszabb lécet, majd kettesével rögzítsd őket egymáshoz, és az így kapott párokat pántokkal fogd össze.

A fehér lécekre barna festékkel fess egy csupasz fát, majd erre jöhetnek a cseresznyevirágok – ehhez dekorgumiból vágj ki köröket, mártsd bele őket rózsaszín festékbe, és nyomkodd oda a fa ágaira!

Elfüggönyözve Kép forrása: woohome.com

4/5 Elfüggönyözve

Tetőtéri szobánál vagy a lépcső alatt a legkönnyebb elkészíteni ezt a térelválasztót, de gyakorlatilag bárhova felszerelheted, ahol a plafon és a fal találkozik.

Ehhez a megoldáshoz egymástól azonos távolságra kell kampókat fúrnod a falba, majd erre akasztani a kiválasztott függönyt.

Ha te is fekete, vagy akár valamilyen pasztell színű függönyt használsz majd, jól fog mutatni, ha a kampókra készítesz egy-egy felfüggeszthető bojtot is.

Boho-chic Kép forrása: digsdigs.com

5/5 Boho-chic

A makramé nem csak a nyári fesztiválstílusban hódít, hanem a lakásdekorálásban is. Ezzel a technikával könnyen és gyorsan készíthetsz magadnak térelválasztót, hiszen ehhez csupán egy adag vastagabb fonalra, és a csomózási képességedre lesz majd szükség.

A képen látható megoldáshoz hasonlóan használj bátran fekete alapot, ha erősebb színek vannak a lakásodban, ha viszont halvány árnyalatok a jellemzőek, akkor maradj inkább a fehér makramé-függönynél.

Arany vagy ezüst madzagokkal még jobban fel tudod majd dobni a térelválasztót, és így elegánsabb is lesz a végeredmény.