5 csajos térelválasztó pici lakásokba, amit te is elkészíthetsz

Bodnár Alexa
Írta: ,

A garzonokban sokszor okoz problémát a „minden egyben” hatás, hiszen azért néha nem árt, ha az életterek el vannak választva egymástól. Ennek a feloldására jól alkalmazható megoldás, ha néhány térelválasztót helyezel el a lakásban, és így bontod külön kis területekre a szobákat. Összegyűjtöttünk neked néhány csajos ötletet, amelyet te is könnyen megvalósíthatsz az otthonodban.

Paravános megoldás Kép forrása: makemylemonade.com

Elég 3-4 préselt falap, néhány pánt, és egy kis fehér festék ahhoz, hogy hihetetlenül csajos, és egyben nagyon modern paravánt tudj összeállítani magadnak.

A pántokkal kapcsold össze a lapokat, és máris jöhet a festés: nagyjából a paravánlapok alsó harmadáig fesd le jól a térelválasztódat, majd a második harmadig fess úgy, mintha kezdene fogyni a festéked. A lapok utolsó harmadát hagyd meg az eredeti állapotban, maximum a festék száradása után kend át az egész paravánt színtelen lakkal, hogy ellenállóbb legyen a fa.

Még jobban fog kinézni a spanyolfal, ha a fehér festék mellé veszel egy színeset is, és a kettővel ombre hatásúra fested le.

Ragyogó elválasztó Kép forrása: diyncrafts.com

Ha megőrülsz a fényfüzérekért, íme a neked való paraván!

Három fehérre festett fakeretre lesz szükséged az alaphoz, a díszítéséhez pedig kisebb-nagyobb faágakra, és természetesen fényfüzérekre.

A keretbe ragasztópisztoly vagy szegelés-fúrás segítségével rögzítsd bele az ágakat úgy, hogy a kereteken belül egy faalakot formáljanak.

Ha ezzel megvagy, jöhetnek is a fényfüzérek, amelyeket az ágakra kell felvezetned. A meleg fényű izzó nagyon barátságos hangulatot fog kölcsönözni az otthonodnak, míg a hideg fehér inkább letisztultat – de bátran használj mókás, színes izzókat is!