5 álomszép raklap-bútor, amit te is szeretnél otthonra

Zabolai Margit
Írta: ,

Az egyre népszerűbb barkácsmozgalom jegyében egy ideje a figyelem középpontjába kerültek a raklapból készített bútorok. Ezek ma már nem csak egy-egy romkocsma berendezéseként állják meg a helyüket, hanem egy kis leleménnyel akár a saját otthonodban is jól mutathatnak .  Arra ügyelj, hogy olyan fát válassz, amit nem kezeltek mérgező anyaggal, és már indulhat is a lakásfelújítás – ráadásul saját kezűleg.

Kanapé Kép forrása: pallet-furniture.blogspot.ca

Nem is kell más, csak néhány raklap, némi festék, és persze sok-sok párna, máris elkészítheted a saját kanapédat.

A raklapokat kedved szerint csavarozhatod, így megfelelő méretű és formájú kanapét alakíthatsz ki.


Frissíteni szeretnél? Látványos lakás-felújítási tippek néhány ezer forintért


Ha a lábakra görgős kerekeket is teszel, akkor a későbbiekben a bútor szállítása is könnyebb lesz, de ez persze opcionális.

Ha kerekeket nem szeretnél a kanapé aljára, akkor szőnyeg- és parkettaboltokban kapható filcet érdemes a bútor lábaira tenni, hogy a raklap semmiképpen se karcolja össze a padlót.

Hintaágy Kép forrása: dumpaday.com

Bevalljuk őszintén, láttunk olyan megoldásokat is, amikor egyszerűen csak egy árva raklapot kötöttek a két végénél fogva a terasz tetejére, és már attól is teljesen odáig voltunk.

Ez azonban úgy tűnik, egy talpalatnyi földi paradicsom lehet: a felső raklap némi árnyékot is ad, a felakasztott kis mécsesek pedig gyönyörűen világítanak esténként.

Valószínű, hogy minden nyári délutánunkat itt olvasgatva töltenénk, és estére is úgy kellene bekönyörögni minket ebből a barátságos kis kuckóból.