4 spórolási tipp az álomházad építésénél

Zabolai Margit
Írta: ,
4 spórolási tipp az álomházad építésénél

Az álomház megépítése, vagy éppen felújítása nem olcsó vállalkozás, ezzel mindenki tisztában van, aki belevág a feladatba. De hogy hány nulla lesz az összeg végén, az már korántsem mindegy, ezért bármekkora is a lelkesedés, a munka megkezdése előtt érdemes leülni, és átgondolni az alábbiakat.

Pontos, követhető árajánlat

Egy nagyobb volumenű kivitelezés során elkerülhetetlen, hogy adódjanak olyan kiadások, amikkel előre nem lehet számolni. Sok olyan is van azonban, amivel lehet. Akár magad keresed fel a szakembereket, akár generálkivitelezővel dolgoztatsz, minden esetben kérj részletes árajánlatot, mielőtt elkezded a munkát.

Sajnos sokan vannak, akik ezt megpróbálják megúszni azzal, hogy bemondanak egy összeget, vagy 4-5 tételre bontják csak a végeredményt, ennyivel azonban nem szabad beérned. Sok pénzt fogsz elkölteni, és ha nem szeretnél még többet, mint amennyit muszáj, pontosan tudnod kell, hogy mire mennek el a forintjaid.

Az árajánlatban, amit kapsz, legyen benne a kalkulált anyagköltség, a munkások bére, az engedélyezések díja – ha ezt is a kivitelező végzi. Így hosszadalmas listát kapsz, amelyek összehasonlítása nem is mindig egyszerű, de nincs mit tenni, ezen túl kell esni. Tudjuk, hogy a legszebb falszíneket nézegetni a Pinteresten sokkal izgalmasabb, mint Excel táblázatokat bogarászni, de ha ezt a lépést kihagyod, lehet, hogy a festékre már nem is marad a büdzséből.

 

Fókuszban

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!