4 lakberendezési trend, ami a klasszikus budapesti lakásokban is működik

Schuster Borka
Írta: , Frissítve:

Budapest gyönyörű, századfordulós otthonai sokak álomlakásai, élni viszont nem is mindig olyan könnyű bennük, főleg, ha valaki szívesen követi a lakberendezési trendeket, amelyek csak ritkán működnek ezekkel a sajátos alaprajzú és belmagasságú lakásokkal. Az alábbi stílusok és kiegészítők viszont kimondottan előnyére válhatnak ezeknek a lakásoknak.

Edison-égők Kép forrása: houseofbliss.blogspot.hu

Az Edison-égők nemcsak vintage, de kicsit indusztriális hatást is keltenek, és bár a legtöbbeknek az óriási loft-lakások jutnak eszükbe róluk, nem csak itt tudnak jól működni.

Az Edison-égőknek leginkább egy dologra van szükségük ahhoz, hogy jól mutassanak, ez pedig a belmagasság, amiből a klasszikus budapesti lakásokban általában nincs hiány.

Ráadásul egy nem teljesen felújított, századfordulós ingatlan esetében a csupasz villanykörték egy kis sikket és játékosságot hoznak, amit egy-egy régi nyílászáró vagy bútordarab csak szépen aláfest, vagyis akár előnyére is fordíthatod a lakásnak azt, amit most talán a hátrányának gondolsz – arról nem is beszélve, hogy ez a megoldás nem csak költséghatékonyabb lehet, de segíthet megőrizni a lakás eredeti jellegét is.

Szürke falak Kép forrása: naures.tumblr.com

A neutrális színek, közülük is a halovány szürkék az idei lakberendezési trendek mega-slágerei, gyakorlatilag nem lehet úgy végiglapozni egy lakberendezési magazint, végiggörgetni egy cikket, hogy ne találkozna velük az ember.

És bár most gyakorlatilag bárhová kerülhet ez a szín, a legdivatosabb mégis a folyosókon, közlekedőkben, előterekben használni.

A klasszikus, századfordulós budapesti lakásokban, ahol jellemzően nagy, de nem túl jól megvilágított előszobák fogadják a lakásba érkezőt, ez a szín nem is lehetne tökéletesebb választás: nem sötétíti be még jobban a teret, ugyanakkor mégis komfortosabb, otthonosabb hangulatot teremt, mint a nagy, üres, fehér felület. Arról nem is beszélve, hogy a klasszikus fehér ajtókeretek szinte életre kelnek bennük, és egy régebbi lakásban akár újra rácsodálkozhatunk, hogy micsoda mesteri famunkák között élhetünk.