3 vibráló szín, végtelen lehetőség: Így használd a nyár színeit a lakásban

Bodnár Alexa
Írta: ,

A sárgák, narancsok és zöldek igazán üdítő színekként tudnak működni a lakásban, de ehhez ügyesen kell őket használni. Ha a te lakásodra is ráfér egy kis frissítés, akkor használd bátran valamelyiket ezek közül, hogy a nyári napfényt és vidámságot megőrizhesd majd a hidegebb szezonokra is. Mutatunk néhány tippet, hogyan érdemes használnod ezeket a színeket az otthonodban.

Napfényes sárgák: Hangsúlyos elemek

Ha becsempésznéd valamilyen módon a citromsárgát az otthonodba, azt megteheted akár úgy is, hogy csak bizonyos elemek kapnak ilyen színt.

Székek, fotelek vagy akár egy szekrény, de az asztalod, egy hatalmas tükör vastag kerete vagy az ablak és az ajtó is lehetnek ilyen színűek, csak arra ügyelj, hogy ne ess túlzásba.

Legyen a szobában egy hangsúlyosabb sárga bútor vagy berendezés, és mellé használj sok fehéret és egy leheletnyi sötétkéket vagy szürkét, hogy kicsit tompítsa a hatást.

Így optikailag még a teret is növelni tudod.

Napfényes sárgák: Falra festve

A sárga tipikusan azok közé a színek közé tartozik, amiből a sok tényleg sok, és többet érsz el azzal, ha enyhébben csempészed be a lakásba, és nem az egész szobát mázolod be vele. Klasszikus megoldás, ha egy kisebb falat vagy falrészt festesz sárgára, aminek aztán külön funkciót adsz (ebédlő, olvasósarok).

Remek ötlet például, ha hagysz egy fehér területet a plafon és a fal között, és a plafont is fehérre fested, akár úgy, hogy ne legyen egy szabályos, egyenes elválasztása a két színnek.

De használhatod a sárgát csak egy foltban is, sárga bútorokkal, ha pedig mégis lefestenél vele egy egész falat, akkor használj nagyobb, fehér vagy világos dekorációs elemeket rajta, hogy egy kicsit megtörje az egységet.