2020-as fürdőszoba trendek – A legmenőbb lakberendezési irányzatok

2020-as fürdőszoba trendek – A legmenőbb lakberendezési irányzatok

Címlap / Otthon / Dekor / 2020-as fürdőszoba trendek – A legmenőbb lakberendezési irányzatok

A Houzz magazin által készített felmérésben 1300 háztulajdonost kérdeztek meg arról, hogyan újították fel a fürdőszobáikat, milyen szempontokat vettek figyelembe a renoválás során. Azt már tudjuk, hogy a kérdőívet kitöltők szívesen választottak méretes zuhanykabint, korszerű és modern világítást, valamint többségükben arra törekedtek, hogy a fürdőszobában wellness-szerű hangulat uralkodjon. De vajon milyen irányzatokat követtek szívesen? Ezek a trendek, változtatások várnak ránk a 2020-as évben!

Ha bővítés, akkor dupla mosdókagyló

A fürdőszobákat illetően az elmúlt években két területen bővítettek előszeretettel a háztulajdonosok: nagyobb alapterületű zuhanykabinokat választottak, illetve megnövelték a mosdókagylók számát.

A Houzz felmérése szerint a megkérdezettek 69%-a nyilatkozott úgy, hogy a fürdőszoba frissítése során legalább két mosdókagylót építettek be a fürdőszobájukba, ezzel is elősegítve a zökkenőmentes és gyorsabb készülődés lehetőségét. Bár ez az arány nem sokkal növekedett a korábbi évekhez képest, mégis egyre népszerűbb, és minden bizonnyal 2020-ban is tovább folytatódik.

A mosogatókat illetően egyébként még mindig a klasszikusnak mondható, beépített, alsó mosdókagylók a népszerűek, ezek a termékek vezetnek 64%-kal.

Egyelőre nem túl általánosak, de ismertségük és kedveltségük is nő az ültetett, dizájn-mosdókagylóknak.
A dupla mosdóhoz természetesen dupla tükör is jár, és ha már felújítanak, akkor a tulajdonosok előszeretettel teremtenek minden lakó számára külön helyet a kozmetikumok, fürdőszobai kellékek és törölközők tárolására. 

Központi szerep a tükröknek

A 2020-as évben nagy szerep jut a fürdőszobákban a tükröknek és az üvegfületeknek. Utóbbiak inkább a zuhanykabinoknál jelennek meg, ezzel is nagyítva a teret, míg a tükrök továbbra is a mosdókagylók környékén koncentrálódnak.

A felújítás során szinte mindenki lecseréli a fürdőszobai tükröt, amire minden bizonnyal azért is van szükség, mert a dupla mosdókagylóhoz általában két tükröt választanak a tulajdonosok.

39%-ban korszerűsített tükrök kerülnek beépítésre: ezek a tükrök párásodás-gátlóval, LED-világítással vannak ellátva, tehát egyértelműen egy modernebb irányvonalat jelölnek ki az építkezők, felújítók számára. 

Süllyesztett polcok és újszerű világítástechnikák

Az elmúlt években különösen nagy szerep jutott a süllyesztett polcoknak, amik éppúgy népszerűek a nappaliban, mint a fürdőszobában. Praktikumuk alighanem megkérdőjelezhetetlen, hiszen a nélkül biztosítanak helyet a tárolásra, hogy ténylegesen teret vennének el a helyiségből. Hátrányuk, hogy jó előre be kell őket tervezni az építkezés során, illetve felújítás során kikerülhetetlen a bontás. Ugyanakkor érdemes rájuk támaszkodni, nem csak azért, mert nagyon hasznosak, hanem mert remek dizájn elemek lehetnek.

A fürdőszobákban is egyre nagyobb szerep jut a dekorációknak, és a süllyesztett világítás kifejezetten népszerű megoldás – hol is lehetne jobban kiemelni, mint egy süllyesztett polcban?

Egyébként nem csak a különféle ledszalagok hódítanak, a spotok is megkerülhetetlenek. A tulajdonosok 59%-a választja a fali lámpákat, és csaknem ennyien vannak azok is, akik a beépített világításra, vagy a kettő lehetőség ötvözetére esküsznek.

A modern újítások egyértelműen új irányvonalat jelölnek ki a fürdőszobákban, de egyre többen tekintenek berendezésre váró szobaként erre a helyiségre.

A zuhanyfények már az elmúlt évben is 38%-ban megdobogtatták a tulajdonosok szívét, miközben 17% döntött úgy, hogy némileg szokatlan módon inkább csillárt rak a fürdőszobába.

Az utóbbi tendencia egyre inkább követendő példának tűnik, egyre többen cserélik le a hidegburkolatot, sokan festenek, vagy tapétáznak, tesznek fel képeket, virágokat a fürdőszobájukban éppen úgy, mint a lakás többi helyiségében. Ugyanakkor a tisztaság, a rend és a kényelem még mindig elsőrangú szempont, így a letisztult, modern fürdőszobákkal az előttünk álló évben sem lehet melléfogni.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!