2019 legtrendibb színei a lakberendezésben

Zabolai Margit
Írta: ,
2019 legtrendibb színei a lakberendezésben

Gyönyörű, élénk árnyalatok és visszafogott, mégis stílusos színek is vannak 2019 kedvenc színei között, amiket nem csak a lakberendezők imádnak, mi is odáig vagyunk értük. Vigyázz, a cikk elolvasása után lehet, hogy ellenállhatatlan késztetést érzel majd, hogy kifesd a nappalit!

1. Élénk korall

Ezek lesznek 2019 legtrendibb színei a lakberendezésbenKépek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Szinte biztos, hogy nem csak a lakberendezésben találkozunk majd vele, a Pantone ugyanis az év színének választotta ezt a gyönyörű, életteli korall árnyalatot. 

Bár elsőre úgy tűnhet, hogy nem egyszerű dolgozni vele, és valóban át kell gondolni, mivel használod, valójában nagyon sokféle stílusba beilleszthető és sok más színnel simul szépen össze.

A kék sötétebb és aquarell árnyalataival is a legjobbat hozzák ki egymásból, a mély zölddel és az arannyal egzotikus mediterrán hangulatot teremt, egy kevés élénk sárgával együtt pedig a semleges, natúr, föld jellegű színek közé hoz egy kis vidámságot anélkül, hogy megzavarná a harmóniát.

2. Ködkék

Ezek lesznek 2019 legtrendibb színei a lakberendezésbenKépek forrása: 1 / 2 / 3

Az elmúlt években a halvány, hideg, kékesszürke színek uralkodtak a lakberendezésben, ezeket váltja fel most részben ez a vizes, kékes-zöld árnyalat, ami szintén visszafogott, sok felülethez illik, kisebb, sötétebb szobákban is jól lehet dolgozni vele, mégis egy kicsit levegősebb, izgalmasabb, mint a szürkék. Elsősorban az elegánsabb enteriőrökben mutat jól, de bátran játszhatsz is vele, és kipróbálhatod például a skandináv stílussal vegyítve, adhatsz hozzá egy kevés aranyat, pinket vagy mustársárgát – ezek a színfoltok szinte életre fognak kelni egy ilyen háttér előtt.