Ezek az idei év legmenőbb lakástrendjei

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A lakástrendek pontosan úgy változnak évről évre, akár a divat. Persze nem kell, hogy minden egyes szezonban teljesen lecseréld a ruhatáradat, vagy felújítsd az otthonodat. Azonban, ha tervezgetés előtt állsz, vagy szívesen vinnél új színt a környezetedbe, akkor érdemes megnézned a legújabb irányzatokat.

Ha trópusi nyaralást nem is, néhány egzotikus kiegészítőt talán te is megengedhetsz magadnak, és becsempészheted ezt az irányzatot az otthonodba, hiszen jelenleg az egyik legtrendibb.

Hódítanak a különféle levéllenyomatok, az egzotikus minták, és különösen népszerűek az állatok úgy, mint a flamingó, a zebra, vagy éppen az elefánt, zsiráf.

Nem szabad azonban összekeverni ezt a stílust a tipikus afrikai irányzattal, ugyanis abban inkább a narancsos, meleg barna színek dominálnak, itt viszont egyértelműen a zöld és a fehér.

Persze, ebben a trendben is megfér a barna főleg, ha szőtt, fonott bútorokra építed az alapot, és mellé, kiegészítés formájában kerülnek a trópusi motívumok.

A trópusi minták valószínűleg pontosan azért ilyen népszerűek, mert idegen tájakra repítenek minket.

Azonban nem csak az egzotikus irányzatok népszerűek, akár a saját kiskertedben, vagy a balkonodon is inspirálódhatsz, ha imádod a természetet.

Idén közkedveltnek számítanak az egyszerűbb virág-, levéllenyomatok is, köztük néhány lepkével, rovarral.

Ez az irányzat is tartalmaz kevés retrot, ugyanis nem csak a szabályosan megkomponált minták hódítanak, hanem az idomtalan körvonalú, vízfestékszerű lenyomatok is.

Ami biztos, hogy ebben a trendben a fagyi – és pasztellszínek sokkal népszerűbbek, mint az erőteljes, feltűnő árnyalatok.