10 dolog, amit be kell szerezned, mielőtt beköltözöl az új lakásodba

Stumpf Bea
Írta: ,

A költözés fárasztó, de egyben izgalmas dolog is, hiszen új helyre kerülsz, egy teljesen új környezetet kell megszoknod és otthonossá tenned. Az első hetekben minden dobozokban van, semmit sem találsz, de valahogy mégis túl kell élned ezt az időszakot. Íme egy tízes lista arról, hogy mire lesz biztosan szükséged, és mit ne felejts el beszerezni költözés előtt.

Egy jól működő porszívó

A költözés, bútortologatás, doboznyitogatás közben folyamatosan száll a por, az első hetekben csak azt veszed majd észre, hogy bármennyit is törölgetsz és takarítasz, mindig hamar poros lesz minden. Ezért praktikus, ha beszerzel egy jól működő, halk porszívót, hiszen ezzel nem csak sokkal gyorsabban, de sokkal egyszerűbben is kitakaríthatod az egész lakást.

Tipp: Manapság már kaphatóak különböző halk poszívók, illetve önműködő porszívók is, ha igazi kényelemre vágysz, akkor nem árt ezek közül válogatni!

Elsősegély-felszerelés

A legjobb, ha mindig van a táskádban egy kis szütyő, amiben sebtapaszt, kötszert és néhány fontos gyógyszert tartasz arra az esetre, ha váratlanul történne valami. Sosem tudhatod, hogy mikor lesz szükséged sebtapaszra vagy gyors lázcsillapításra, de abban biztos lehetsz, ha már megvan a baj, akkor mielőbb cselekedned kell – így jó, ha nem akkor állsz neki a dobozok között kutatni, amikor elvágtad az ujjad, vagy nem akkor kell lemenned a gyógyszertárba, amikor mozdulni sem tudsz az ágyból.

Tipp: Mindig tartsd könnyen elérhető helyen a gyógyszereket, és időről-időre ellenőrizd, hátha pótolnod kell valamit.

Megfelelő szerszámok

Ha lányként egyedül költözöl akkor is fontos, hogy legyen otthon néhány szerszámod, hiszen a költözés során biztosan szükséged lesz rá. Persze az is jó taktika, hogy a szomszédtól kölcsönkért kalapáccsal próbálkozol, de ha már előre tudod, hogy szerelned kell majd, miért ne szereznél be egy szerszámosládát, amiben minden egy helyen van? Lássuk, mire is lesz szükséged: kalapács, csavarhúzó, csavarok, szögek és esetleg egy kisebb elektromos fúró. Nem tudod hogyan használd őket? Biztosan van olyan fiú ismerősöd, aki szívesen segít, de ha egyedül intéznéd ezeket a dolgokat, akkor a Youtube-on biztosan mindent megtalálsz!

WIFI

Kép forrása: urbanologydesigns.com

Alap, hogy manapság bárhova mész, van internet, így lehet, hogy nem is gondolsz rá, hogy amint beköltözöl az új lakásba, ott is szükséged lesz rá. Mivel a szolgáltatóknál néhány napos átfutási idővel kell számolnod, így nem árt, ha időben elkezded intézni az internetet és esetleg a TV-t, hogy ne akkor kapj észhez, amikor már szükséged lenne rá.

Tipp: Ha a költözés előtt átalakításokat is csináltatsz a lakásban, akkor a villanyszerelővel egyeztesd, hogy hova kerülnek az elektronikai eszközök, hiszen ha időben szólsz, akkor a kábeleket ügyesen eltüntetik majd a falakban vagy a falak mentén, így később ezzel sem lesz gondod.