Zöld kert egy befőttesüvegben: lehetséges!

Zabolai Margit
Írta: ,

Egy kevés zöld, néhány élő növény minden környezetet inspirálóbbá, kellemesebbé tehet. Ha a saját terráriumodat készíted el, azzal nem csak mini kertet varázsolhatsz az olyan apró helyekre is, mint mondjuk az íróasztalod, de sokkal különlegesebb lesz a látvány is, mintha csak egy cserepes virágot vennél.

A kis terráriumokat az angolban önfenntartó kis világoknak is nevezik, hiszen valóban úgy működnek, mint egy talpalatnyi bolygó.

Az igazán profik arra is figyelnek, hogy megfelelő legyen a terrárium páratartalma, elegendő oxigént termeljenek újjá a növények, így szinte be sem kell avatkoznod ahhoz, hogy a flóra életben maradjon.


Csodás kövirózsa kompozíciók


A kis terráriumokat akár egyszerű befőttesüvegbe is teheted, de léteznek kifejezetten erre a célra gyártott vázák is.

A mini terrárium kerülhet az íróasztalodra, vagy lehet a dohányzóasztal dísze, de ajándéknak is tökéletes.

A terráriumok elkészítése egyszerűbb, mint hinnéd, és semmi beszerezhetetlenre nem lesz szükséged.

Válaszd ki a megfelelő üveget, majd a méretnek megfelelő mennyiségben készíts elő virágföldet, kavicsokat és faszenet - mindegyikből egy rétegre lesz szükséged.

A kavicsok és a faszén a jobb szellőzés és a vízáteresztés miatt kellenek. Használhatsz még néhány nagyobbacska követ a dekoráláshoz, és persze szükséged lesz növényekre - a legjobbak a mohák, zuzmók, pozsgások

. Egy kiskanál és néhány pálcika segít majd, hogy ott is eligazgasd a talajt, ahová a kezed nem fér be.