Zöld kert egy befőttesüvegben: lehetséges és nagyon trendi

Zabolai Margit
Írta: ,
Zöld kert egy befőttesüvegben: lehetséges és nagyon trendi

Egy kevés zöld, néhány élő növény minden környezetet inspirálóbbá, kellemesebbé tehet. Ha a saját terráriumodat készíted el, azzal nem csak mini kertet varázsolhatsz az olyan apró helyekre is, mint mondjuk az íróasztalod, de sokkal különlegesebb lesz a látvány is, mintha csak egy cserepes virágot vennél.

A terráriumok elkészítése egyszerűbb, mint hinnéd, és semmi beszerezhetetlenre nem lesz szükséged.

Válaszd ki a megfelelő üveget, majd a méretnek megfelelő mennyiségben készíts elő virágföldet, kavicsokat és faszenet - mindegyikből egy rétegre lesz szükséged.

A kavicsok és a faszén a jobb szellőzés és a vízáteresztés miatt kellenek. Használhatsz még néhány nagyobbacska követ a dekoráláshoz, és persze szükséged lesz növényekre - a legjobbak a mohák, zuzmók, pozsgások

. Egy kiskanál és néhány pálcika segít majd, hogy ott is eligazgasd a talajt, ahová a kezed nem fér be.

Az üveg aljára a kavicsok kerülnek, erre jön a faszén, végül pedig maga a virágföld, amibe a növényeket ültetheted. Innentől kezdve nincs is más dolgod, mint időnként egy kevés vizet locsolni a virágokra, ha szükségét látod.

A legjobb, ha a terráriumodat napos helyen tartod, de ne tedd a tűző napra, mert az üveg felerősítheti a fényt, és a növények könnyen kiégnek. A terráriumodat fel is akaszthatod valahová, és ha kúszónövényeket teszel bele, ezek akár ki is nőhetnek az üvegből.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!