Üvegbe zárt csoda – Mutatjuk, hogyan készítsd el a saját varázslatos minikerted

Kerekes Vivien
Írta: ,
Üvegbe zárt csoda – Mutatjuk, hogyan készítsd el a saját varázslatos minikerted

Mindig is szerettél volna egy saját kertet, de olyan épületben laksz, ahol erre nem igazán van lehetőséged? Esetleg szívesen dobod fel a lakást különleges tárgyakkal, amik egészen új hangulatot teremtenek a szobában? Ha bármelyik kérdésre igennel feleltél, vedd elő a legkreatívabb oldalad, és az alábbi módszerek segítségével készíts magadnak te is mini varázskertet!

Szerezd be a hozzávalókat Kép forrása: gardensillustrated.com

Ha már megvan a terrárium, és kiválasztottad a virágokat, jöhet a következő lépés. A virágföld elengedhetetlen a minikerthez, emellett pedig feltétlenül szerezz be kavicsokat is. Utóbbi nem csak feldobja az akváriumot, de egyúttal segít a vízelvezetésben is – épp ezért tegyél belőle néhányat a tartály aljára.

Ha olyan üveget találtál, aminek az alján nincsenek lyukak, akkor aktív szént is tehetsz bele (ez ugyancsak a víz elvezetésében segít).

És persze a díszítés sem maradhat el: dekorációkkal, kagylókkal vagy miniatűr figurákkal feldobhatod a varázskertet.

Válassz tárolót Kép forrása: etsy.com

A minikert elkészítésének legelső lépése az üvegtartály kiválasztása. Fontos, hogy olyat válassz, ami elég mély a növények gyökérzetéhez, és mindenekelőtt (ha már használtad korábban valamire) alaposan mosd ki.

Ezt leszámítva mindegy, miben készíted el a kerted: ez lehet akár akvárium, váza, egy nagyobb üvegpalack – hagyd kibontakozni a kreativitásod.

Meglátod, minél különlegesebb formája van a tartálynak, annál jobban mutat majd a szobában!

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!