5+1 varázslatos kék virág kertbe vagy balkonra is

Scheftsik Tamás
Írta: ,
5+1 varázslatos kék virág kertbe vagy balkonra is

Környezetünk szépségéhez nagyban hozzájárulnak a színek, amelyek közt kissé elhanyagolt helyen szerepel a kék szín, mivel viszonylag ritkább a növények között. Lássunk néhány lehetőséget, hogy a kékségek örömöt csempészhessenek a mindennapjainkba.

Orchidea

Az orchideák napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ami gyönyörű megjelenésüket tekintve egyáltalán nem csoda. E különböző alakú és színű fajok között megtalálhatóak az igen különleges, de természetes kék orchideák is. Aki próbálkozott már ezeknek a növényeknek a tartásával, az nem fog újdonságba ütközni.

Akik nem ismernék annyira ezeket a szépségeket, fontos hogy tudják, eredeti élőhelyük az esőerdő, így a pára nagy barátjuk. Öntözésük hetente egyszer történjen, de ne pangjon a cserépben a víz. Párásítani a levegőtől függően minden nap lehet.

Rózsa

Bizony, olyan közkedvelt növényeket is megtalálhatunk már kék árnyalatban, mint a rózsa. Igaz, természetes körülmények között ez a szín nem, hogy nem jellemző, de egyáltalán nem is létezik.

Ausztrál és japán genetikusok állhatatos munkájának gyümölcse a kék virág.

Úgy sikerült elérni ezt a különleges árnyalatot, hogy a rózsa DNS-ében a színért felelős rész az írisz információira cserélték, ennek köszönhetően sikerült megalkotni. Futó és normál változatban is hozzá lehet jutni, valamint a virágárusoknál sokszor találkozhatunk vágott képviselőivel. Azonban arra figyeljünk, hogy ezek sokszor csupán tintába állított fehér rózsák, színüket csak ennek köszönhetik.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!