5+1 varázslatos kék virág kertbe vagy balkonra is

Scheftsik Tamás
Írta: ,
5+1 varázslatos kék virág kertbe vagy balkonra is

Környezetünk szépségéhez nagyban hozzájárulnak a színek, amelyek közt kissé elhanyagolt helyen szerepel a kék szín, mivel viszonylag ritkább a növények között. Lássunk néhány lehetőséget, hogy a kékségek örömöt csempészhessenek a mindennapjainkba.

Orchidea

Az orchideák napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ami gyönyörű megjelenésüket tekintve egyáltalán nem csoda. E különböző alakú és színű fajok között megtalálhatóak az igen különleges, de természetes kék orchideák is. Aki próbálkozott már ezeknek a növényeknek a tartásával, az nem fog újdonságba ütközni.

Akik nem ismernék annyira ezeket a szépségeket, fontos hogy tudják, eredeti élőhelyük az esőerdő, így a pára nagy barátjuk. Öntözésük hetente egyszer történjen, de ne pangjon a cserépben a víz. Párásítani a levegőtől függően minden nap lehet.

Rózsa

Bizony, olyan közkedvelt növényeket is megtalálhatunk már kék árnyalatban, mint a rózsa. Igaz, természetes körülmények között ez a szín nem, hogy nem jellemző, de egyáltalán nem is létezik.

Ausztrál és japán genetikusok állhatatos munkájának gyümölcse a kék virág.

Úgy sikerült elérni ezt a különleges árnyalatot, hogy a rózsa DNS-ében a színért felelős rész az írisz információira cserélték, ennek köszönhetően sikerült megalkotni. Futó és normál változatban is hozzá lehet jutni, valamint a virágárusoknál sokszor találkozhatunk vágott képviselőivel. Azonban arra figyeljünk, hogy ezek sokszor csupán tintába állított fehér rózsák, színüket csak ennek köszönhetik.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?