Tedd hangulatossá az erkélyt – Egyszerű és élménydús megoldások

Scheftsik Tamás
Írta: ,
Tedd hangulatossá az erkélyt – Egyszerű és élménydús megoldások

Egy szép erkély mindenki napjait feldobja. De hogyan is alakítsuk ki úgy, hogy igazán élmény legyen az ott eltöltött idő? Ehhez adunk most egy – két ötletet, melyekből inspirációt meríthetünk.

Árnyékolás

Kicsi, nem kicsi az erkély, akkor is fel tud forrósodni a kánikulában- és ha a lakásban is 35°C van, kinek van kedve kimenni a 45°C-os erkélyre? Erre nyújt megoldást az árnyékolás. Kicsi tér esetében érdemes a kitekerhető, falra szerelt verziót választani, mivel nem foglal plusz helyet.

A nagyobb területeken azonban inkább olyan árnyékolót válasszunk, amit kedvünk szerint át tudunk helyezni. A rögzítésük minden esetben nagyon fontos, mert míg a kertben maximum elfekszik egy napernyő, a teraszról esetleg felfedezőútra indul a környező lakások felé, ami igen kellemetlen és veszélyes lehet.

Hangulatok

Ugyanúgy, mint a szobák esetében, az erkélynél is érdemes előre meghatározni, hogy milyen hangulatú teret szeretnénk létrehozni. Egy mediterrán, görögös teraszhoz kék és fehér színeket, hajókötelet, tengeri csigákat, kagylókat használhatunk, a falat esetleg halászhálóval is feldobhatjuk.

Egy keleties erkélyre azonban a finom anyagok, a díszes lámpák és a töméntelen párna a jellemző. Bármilyen hangulatot kialakíthatunk, hiszen az tér feladata az, hogy mi jól érezzük jól magunkat benne.

Legolvasottabb cikkek

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton