Tavaszi teendők a kertben – Metszés, gyepgondozás és ültetés

Körtvélyfáy Zsófia
Írta: ,

Ha olyan szerencsés helyzetben van, hogy magadénak tudhatsz egy kis kertet, akkor most, hogy beköszöntött a jó idő, itt az ideje elvégezni a ház körüli munkákat is. Nem tudod, pontosan hol is kezd hozzá a feladatokhoz? Ehhez adunk most egy kis segítséget.

Bizony-bizony, ha nyáron mezit láb szeretnél szaladgálni a puha fűben, azért most kell megdolgozni. Alaposan tisztítsd meg és szellőztesd ki a gyepet.

Ehhez fogj egy nagy lombseprűt és ennek segítségével fésüld át alaposan a füvet. Így könnyebben levegőhöz jut és a rothadásos betegségek is elkerülhetőbbek.

Április végétől, amikor már elég meleg az idő, ha szükséges újravetheted vagy pótolhatod a füvet, a hiányzó részeken.

 

Metszés Kép forrása: Melica/depositphotos.com

Ha már elmúltak a nagy fagyok, ideje levenni a rózsákról és az évelő növényekről a téli takarást. Ha szép napos idő van, a metszésnek is neki lehet látni.

A profi kertészek úgy tartják, akkor kell ezt elvégezni, amikor az aranyeső is virágzik. A metszés célja, a tápanyagforgalom irányítása.

Fontos, hogy a beteg, sérült ágakat mindig távolítsuk el! Tegyük szellőssé a bokrokat úgy, hogy a befelé nőtt vesszőket is kivágjuk. Arra figyeljünk, hogy a metszés mindig ferdén történjen, szorosan a rügy felett.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv