Mutatós szobanövények, melyek a sötét sarokban is túlélik

Póta Szilvia
Írta: ,
Mutatós szobanövények, melyek a sötét sarokban is túlélik

Kép forrása: casaydiseno.com

Ha olyan lakásban laksz, ahol korlátozott fényviszonyok uralkodnak, akkor bizonyára te is tapasztaltad már, hogy ilyen körülmények között gyakran igazi kihívás életben tartani a szobanövényeket. A zöld levelű élőlények számára nem a zárt tér a legideálisabb élőhely, és ebből kiindulva minden növénynek szüksége van némi fényre. Szerencsére léteznek azonban olyan egyedek, melyek jobban tűrik a sötét sarkokat, mint mások, és könnyebben alkalmazkodnak a barátságtalan környezethez.

Zöldike

Ez a zöldikének keresztelt pókszerű levelekkel rendelkező növény gyorsan alkalmazkodik az otthonodban uralkodó körülményekhez, egyszerűen gondozható, szinte elpusztíthatatlan. Zöld és tarka színekben is kapható, kezdő kertészek is bátran választhatják.

Azt sem „veszi zokon”, ha időnként egy rövid időre megfeledkezel róla. Bár a virágzáshoz szüksége van a fényre, a félárnyékos, vagy sötétebb helységekben is megél.

Télen mérsékelt locsolást igényel, nyáron viszont öntözd a növényt bőven, két locsolás között pedig hagyd a földjét némileg kiszáradni! Óvd a közvetlen napfénytől, mert a tűző nap kárt tehet a leveleiben!

Anyósnyelv Kép forrása: mnn.com

Az anyósnyelv nevű növény nem csupán nagyon mutatós, de a sötétséget is jól tűri, ezáltal tökéletes dísze lehet lakásodnak!

Ez a különleges zöld levelű az egészségedre is jó hatással van, hiszen természetes módon tisztítja meg a beltéri levegőt a különböző légszennyezőanyagoktól.

Hatékony fegyver lehet például a benzol és a formaldehid ellen.

A növény számára nem okoz problémát sem napsütés, sem a fényhiány, és megbirkózik akár a huzattal, illetve a szárazsággal is. Egyetlen dologra kell csak ügyelned: hogy ne öntözd túl, mert akkor könnyen rohadásnak indulhatnak a gyökerei.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba