Kerti sütögetés? 5 szenzációs szabadtéri konyha ötlet

Szabó Erzsébet
Írta: , Frissítve:
Kerti sütögetés? 5 szenzációs szabadtéri konyha ötlet

Végre itt az ideje, hogy ne csak a lakásban, hanem a szabadtéren is élvezhessük a sütést, főzést. A kert szerelmesei messze nem csak a bográcsozóra, és a szalonnasütőre támaszkodnak, egyesek teljes konyhát építenek az udvarukba. Íme, néhány izgalmas inspiráció!

Még mindig a terasznál tartunk, ám olyan lehetőséget kínálunk, amihez nem kell egy második konyhát építenünk a lakásunkhoz.

Ennél a megoldásnál egy fontos tényező van, mégpedig az, hogy a konyhánk és a teraszunk között összeköttetés legyen.

Az már abszolút egyénfüggő, hogy erre a felületre méretes ablakokat, vagy teljesen elhúzható ajtókat teszünk, a lényeg a teljes nyithatóság, az átadópult megteremtése.

Persze, minél nyitottabb a tér, annál jobb, annál kevésbé lesz elzárva a konyhában sürgölődő személy.

Nem kell duplán pakolni, készülődni, takarítani, egyszerűen csak ki kell nyitni az ajtókat és az ablakokat, máris kaptunk egy részben szabadtéri konyhát.

Lényegében extra költséggel sem kell kalkulálnunk, de a megvalósításnál már jó előre figyelembe kell vennünk az eredeti terveket. 

A hagyományos megoldás hívei valószínűleg nem komplett kültéri konyhában gondolkoznak, ám számukra ugyancsak léteznek olyan alternatív lehetőségek, amikkel tökéletesíteni tudják a nyárestéket.

Példának okáért tökéletesen mutat egy különleges kinézetű kemence a kert végében, akkor is, ha ott nincs élére nyírva a fű.

Egy ilyen tűzhelyben éppúgy utánozhatatlan ízű fogások készülhetnek, mintha méregdrágán egy teljesen új konyhát építtetnénk magunknak.

Persze, a szakszerűség itt sem árt, de ha nem törekszünk a tökéletesen modern külsőre, sőt, inkább kicsit a rusztikusság felé húzunk, akkor jóval olcsóbban megúszhatjuk a beruházást.

Egy-két érdekes kiegészítő, kicsit elburjánzott növényzet, és máris kész a tökéletes környezet az időtálló kemencéhez.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!