Kerti sütögetés? 5 szenzációs szabadtéri konyha

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Kerti sütögetés? 5 szenzációs szabadtéri konyha

Végre itt az ideje, hogy ne csak a lakásban, hanem a szabadtéren is élvezhessük a sütést, főzést. A kert szerelmesei messze nem csak a bográcsozóra, és a szalonnasütőre támaszkodnak, egyesek teljes konyhát építenek az udvarukba. Íme, néhány izgalmas inspiráció!

Ez a konyha már teljes egészében szabadtéren épült, emiatt nem mondhatjuk éppenséggel olcsó beruházásnak.

Mindazonáltal a csodálatos kivitelezés garantáltan a család, rokonok és barátok kedvence lesz.

A kivitelezők a kemence közvetlen közelében biztosították a helyet a tüzelésre alkalmas fának, s a tálaló pultért ugyancsak nem kell messzire nyúlnunk.

Előkészítő felületekben is bővelkedik a szabadtéri konyha, a beépített grillező pedig még tovább növeli az frissen süthető ételek listáját. Bár az étkezés lebonyolításához ennél a pultnál csak két főnek van lehetősége, csupán tervezés kérdése, mekkora méretekkel kalkulálunk.

Ahogy a képen is látjuk, érdemes néhány üdítő virágot elrendezni a szabadtéri konyhában egyaránt, főleg akkor, ha esztétikus és kifinomult, de mégiscsak mogorva hatású alapanyaggal dolgozunk.

A szabadban épített konyhák egyik legfontosabb szempontja, hogy megfelelően védhessük őket az időjárás viszontagságaitól. Ez főleg a beépített, tehát a mozgatásra alkalmatlan berendezési tárgyaknál lényeges.

Két lehetőségünk van a cél érdekében: vagy olyan fedőlemezeket használunk, amikkel elrejthetjük az eszközöket, vagy biztosítjuk a tetőt a teljes konyha felé.


Nincs elég hely? 6 hasznos tárolási megoldás a konyhádba


Akad egy átmeneti megoldás, mégpedig az, amikor a tető már eleve adott, például egy méretes teraszon.

Ha egyébként sem tudjuk, az ülőgarnitúra mellé még mivel tölthetnénk meg a felületet, akkor érdemes elgondolkozni a szabadtéri konyhán is.

Így sem az eső, sem a megtervezett, speciális fogás nem állhatja útját a kerti sütögetésnek, családi összejövetelnek.