8 hatékony stressz elleni növény – A levegőt is tisztítják!

Irimiás Alíz
Írta: ,

Borús hangulat ellen is ideális növényekkel körülvenni magunkat. Mikor a lakásból sincs kedvünk kimozdulni, vagy ha a fél életünket az irodában töltjük, a növényeknek meglehetősen pozitív hatásuk van az életkedvünkre. A szobanövények nemcsak a környezetük díszei, de oxigént termelnek, és hatékonyan képesek tisztítani a levegőt. Angliában már receptre írják fel a szobanövényeket a szorongásos, depressziós tünetek enyhítésére. Néhány jól megválasztott és tökéletesen elhelyezett növény nemcsak jól mutat, és kiváló dekoráció, de barátságossá, otthonossá is teszi a lakást. Azáltal pedig, hogy a természetet közelebb hozza hozzánk, és a levegőt is tisztítja, stresszoldó hatása is jelentős.

A jól megválasztott szobanövények akár az életminőségünkön is javíthatnak: segítik az alvást, javíthatják az agyműködést, pozitívan hatnak a hangulatunkra, csökkentik a megfázás, légzőszervi betegségek esélyét, és a stresszoldásban is komoly szerepük van.

Önmagában a zöld szín is nyugtatóan hat. Egy ilyen növény a hálószobában vagy az irodában gondoskodhat arról, hogy a stressz szintünk csökkenjen. Érdemes úgy választani szobanövényt, hogy ne igényeljen túl sok törődést, és valóban mutatós darab legyen.

Az aloe vera viszi a pálmát Kép forrása: melica/depositphotos.com

A gyógyászatban és a kozmetikai iparban igen kedvelt növény, amely nemcsak a gyulladást segít megszüntetni a testünk bizonyos részein, de a levegő minőségét is képes szabályozni a lakásban.

Segít megtisztítani a tisztítószerekben található kemikáliáktól a levegőt, és az illóolajok az immunrendszerünkre is pozitív hatással vannak.

Szárazságtűrő növény, szereti a napfényt.

Az anyósnyelv a legigénytelenebb növények közé tartozik, és szinte bárhol jól érzi magát a lakásban.

Elnyeli a szén-dioxidot, és oxigént szabadít fel éjszakánként, úgyhogy ez pont a hálószobába való, ha tiszta levegőre vágysz.

Csökkentheti a fejfájást és a magas vérnyomást, sőt az immunrendszernek is jót tesz.

 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba