Rugalmas, modern és elegáns – Ezért vágyunk mobil télikertre

Írta: ,

Sokan vágyakoznak a különféle méretű és berendezésű télikertekre, ám csak keveseknek adatik meg, hogy otthonukban is élvezhessék ennek a különleges helyiségnek a hangulatát. Pedig nem kell, hogy ez a luxusnak ható megoldás álom maradjon!

A télikertek királynője Kép forrása: CORSO Télikért

1/5 A télikertek királynője

Milyenek is az imádnivaló télikertek, amik télen és nyáron egyaránt beváltják a hozzájuk fűzött reményeket?

Nos, a klasszikusok közül az egyik legismertebb télikerttípus az angol, amely a viktoriánus kort idézi díszített szegélyeivel, részletgazdag felületével és többnyire gótikus jegyeivel.

Az eredetileg Belgiumból, illetve Németországból származó másik típus ennél letisztultabb és modernebb, valamint inkább szögletes formákat mutat. 

Mindkettő télikerttípus lépést tart a technológia fejlődésével, és a tervezők, mérnökök garantáltan olyanra alakítják, amilyet te megálmodtál.

De a kínálatban akad egy jóval korszerűbb és egyszerűbb megoldás is, ami a rendelkezésedre áll: ez nem más, mint a mobil télikert.

 

Mire jó a télikert? Kép forrása: CORSO Télikért

2/5 Mire jó a télikert?

Akár klasszikus, akár mobil, a télikert számtalan pluszt hozhat az életedbe.

Sok emberhez hasonlóan bizonyára te is szeretnéd a hideg hónapokba átmenteni az utolsó meleg napsugarakat, esetleg szívesen bámészkodnál a meleg fotelodban ücsörögve úgy, hogy gyakorlatilag hó vesz körül és úgy érezheted, a szabadban pihensz.

Ezek a télikert extrái, amik a lelkednek segítenek, és tökéletesen ellazítanak.

De anyagi előnyei és praktikumai is akadnak a télikerteknek, hiszen értelemszerűen növelik az ingatlanod értékét, ráadásul pontosan olyan plusz szobaként használhatod őket, amilyenre szükséged van.

A télikert lehet nappali, étkező, dolgozószoba, vagy egyszerű vendégfogadó – garantáltan sikere lesz.

A mobil télikert előnyei Kép forrása: CORSO Télikért

3/5 A mobil télikert előnyei

A legtöbben a hagyományos télikerteket is imádjuk, de a mobil változatoknak van egy hatalmas előnyük: bizonyos elemeit úgy mozgathatod, ahogyan szeretnéd, nem vagy kötve a régi, fixen rögzített télikertekhez.

Ha vasárnapi ebédre hívtad át a barátaidat, és hirtelen elered az eső, máris zárhatod a szerkezetet és gondtalanul folytathatjátok tovább a közös programot.

Ha viszont madárcsicsergés mellett fognál bele a frissen beszerezett könyvbe, akkor csak meg kell nyitnod az egyik elemet, és máris gazdagodhatsz a természet hangjaival, miközben elmerülsz a regény izgalmas részleteiben.

A mobil télikert otthonod legizgalmasabb és legközkedveltebb része lehet, hiszen amellett, hogy elemeit az időjáráshoz illesztheted, csak a fantáziádon múlik, miként rendezed be.

Mikor jó választás a télikert? Kép forrása: CORSO Télikért

4/5 Mikor jó választás a télikert?

A felsorolt előnyök mellett a télikert akkor is jó választás, ha egyszerűen csak kinövitek a házat, és különleges formában, egyedileg nagyobbítanátok meg a rendelkezésetekre álló teret.

Ezt a mobil változatokkal kétségkívül megtehetitek látványos és modern változatban, de még a környezettudatosságra is ügyelhettek.

Fontos tudnivaló ugyanis, hogy a mobil télikertek energiaigénye akár nulla is lehet, hiszen zárt állapotában a kültéri hőmérséklethez képest +5-6 °C fokot biztosíthattok odabent, ráadásul a szerkezet alatt az üvegházhatás is érvényesül.

Ezzel szemben egy klasszikus télikertnek állandó jellegű a fűtés- és hűtésigénye az egész év során.

Biztonság és megbízhatóság Kép forrása: CORSO Télikért

5/5 Biztonság és megbízhatóság

A mobilitás ellenére sem kell lemondanod a stabilitásról: bár az elemek teleszkópikusan mozgathatóak, csúsztathatóak, a mobil télikert a folyamatosan fejlődő műszaki megoldásoknak köszönhetően statikailag is megbízható.

A mobil télikertek kivitelezésekor emellett nagyon fontosak az országoktól, régióktól függő szempontok, ezért speciálisan Magyarországra jellemző szél- és hóterhelést kell kibírnia a szerkezeteknek.

Akár mobil, akár hagyományos, a télikertek valószínűleg mindenki szívébe belopták magukat.

Ha te is álmodozol egy ilyen csodálatos és egyedi megoldásról, ideje mélyebben beleásnod magadat a témába, hiszen a lehetőségek manapság már olyannyira testreszabottak, hogy garantáltan a te házadhoz és pénztárcádhoz is hozzáigazíthatóak.