Készítsd fel az erkélyed a nyárra ezzel az 5 pénztárcabarát tippel

Szőke Angéla
Írta: ,
Készítsd fel az erkélyed a nyárra ezzel az 5 pénztárcabarát tippel

Nincs is jobb, mint egy stresszes nap után kiülni egy itallal a házunk teraszára és hallgatni a tücskök ciripelését. Ha a városban lakunk, ennek az felel meg, hogy a város fényeit nézzük az erkélyünkről. Végre beköszöntött a jó idő is ehhez, úgyhogy ideje ráncba szedni a balkont! Egy alapos takarítás után nincs más dolgunk, mint hívogatóvá és barátságossá varázsolni a terepet, amihez nem kell bankot robbantanunk – az alábbi ötletekkel a szabadban töltött idő garantáltan hangulatos lesz.

1. Tedd otthonossá szőnyeggel

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Egy gyékény vagy rongyszőnyeg minimális befektetés, ami mégis nagy hatással lehet a térre, hiszen színt és melegséget adhat a kültér hangulatához. Nem a legdrágább dologra van szükség, egy barkácsáruház filléres darabja, vagy egy elfelejtett, pincében kallódó szőnyeg is tökéletes lesz. Amikor este lerúgjuk kint a lábunkról a papucsot és a kő vagy fa padlózat helyett a puha szőnyegre helyezzük talpunkat, olyan, mintha a nappaliban lennénk.

2. Díszpárnák minden mennyiségben

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Szintén egy pénztárcabarát megoldás, amely a textilek varázserejét bizonyítja, és nemcsak jól néz ki, hanem kényelmet is biztosít. Pár jól megválasztott díszpárna minden helyiséget feldob. Ha van párnád, de már kifakult a színe, vagy más stílust szeretnél, elég új huzatokat venned rájuk. Akár barátokkal grilleztek a teraszon, akár szülinapot ünnepeltek a családdal, ha több szetted van, alkalomtól függően is variálhatod a párnák stílusát. Anyag szempontjából a legjobb választás a kemény vászon, ami jól bírja a kültéri használatot.

3. Dobd fel zölddel

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

A teraszon azért szeretünk pihenni, mert a természetben érezzük magunkat, aki azonban nem kertes házban, hanem a városban lakik, maga kell, hogy gondoskodjon a növényzetről. Ha van elegendő hely az erkélyen, pár nagyobb kaspós növénnyel sokkal barátságosabbá tehetjük – ezeket jó áron be lehet szerezni kertészeti nagykerekben. Ha azonban csak egy kicsi erkélyünk van, akkor se hagyjuk zöld nélkül! Egy balkonláda, vagy akár egy-két kis kaspós növényke is sokat dob az összhatáson.