Ötletes konténerkertek minden stílushoz – Romantikus, modern, vagy vidéki?

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Ötletes konténerkertek minden stílushoz – Romantikus, modern, vagy vidéki?

A konténerkertek az elmúlt időszakban meglehetősen nagy népszerűségnek örvendenek, és mi sem tudtunk ellenállni nekik a kerttervezés során. Tényleg nagyon könnyen testreszabhatóak, ráadásul egyszerűen odébb lehet költöztetni őket, és a gondozásuk sem igényel sok időt. Ha neked is megjött hozzájuk a kedved, már csak azt kell eldöntened, melyik stílus áll a legközelebb hozzád!

Vidékies hangulatú konténerkertek

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Az egymásba rendezett kaspók jó választásnak bizonyulnak, ha a vidékies hangulatú konténerkertek mellett voksolsz. Már vehetsz készen olyan „építményeket”, amik eleve egymásba épített kaspókból állnak, itt-ott lyukacsosak, de természetesen te magad is elkészítheted ezeket. Sőt, a konténerkertekbe remekül passzolnak a törött, újragondolt cserépedények is, amiket aztán kisebb-nagyobb, virágzó növényekkel tölthetsz meg. Ezekbe a kompozíciókba inkább a pozsgások passzolnak, a méretesebb ládákba viszont már jöhetnek az egynyári virágok, leveles dísznövények.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Az irányzat lényege, hogy bármi képezheti a konténerkert alapját, amit vidéken is fellelhetnél: régi zsírosbödönök, kopottas edények, vödrök, de akár még egy gumicsizma is. Ha nagyobb helyet tudsz biztosítani a konténerkerted számára, akkor érdemes az egynyári virágok mellett voksolnod, hiszen ezek sokkal intenzívebben virágzanak és jóval feltűnőbbek is. Egyébként választhatod a krizantémokat, levendulákat, büdöskéket, bármit, ami a lehető legtöbb virágot hozza.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!