Ötletes konténerkertek minden stílushoz – Romantikus, modern, vagy vidéki?

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Ötletes konténerkertek minden stílushoz – Romantikus, modern, vagy vidéki?

A konténerkertek az elmúlt időszakban meglehetősen nagy népszerűségnek örvendenek, és mi sem tudtunk ellenállni nekik a kerttervezés során. Tényleg nagyon könnyen testreszabhatóak, ráadásul egyszerűen odébb lehet költöztetni őket, és a gondozásuk sem igényel sok időt. Ha neked is megjött hozzájuk a kedved, már csak azt kell eldöntened, melyik stílus áll a legközelebb hozzád!

Vidékies hangulatú konténerkertek

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Az egymásba rendezett kaspók jó választásnak bizonyulnak, ha a vidékies hangulatú konténerkertek mellett voksolsz. Már vehetsz készen olyan „építményeket”, amik eleve egymásba épített kaspókból állnak, itt-ott lyukacsosak, de természetesen te magad is elkészítheted ezeket. Sőt, a konténerkertekbe remekül passzolnak a törött, újragondolt cserépedények is, amiket aztán kisebb-nagyobb, virágzó növényekkel tölthetsz meg. Ezekbe a kompozíciókba inkább a pozsgások passzolnak, a méretesebb ládákba viszont már jöhetnek az egynyári virágok, leveles dísznövények.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Az irányzat lényege, hogy bármi képezheti a konténerkert alapját, amit vidéken is fellelhetnél: régi zsírosbödönök, kopottas edények, vödrök, de akár még egy gumicsizma is. Ha nagyobb helyet tudsz biztosítani a konténerkerted számára, akkor érdemes az egynyári virágok mellett voksolnod, hiszen ezek sokkal intenzívebben virágzanak és jóval feltűnőbbek is. Egyébként választhatod a krizantémokat, levendulákat, büdöskéket, bármit, ami a lehető legtöbb virágot hozza.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?