Hogyan hozd ki a legtöbbet a kiskertedből? 5 kreatív ötlet

Nagy Niki
Írta: ,
Hogyan hozd ki a legtöbbet a kiskertedből? 5 kreatív ötlet

Ha olyan szerencsés vagy, hogy a házadhoz vagy lakásodhoz udvar is tartozik, ráadásul még a virágokat és növényeket is szereted, akkor inspirálódj ezekből a gyönyörű, kreatív kiskertekből – ezeket is meg lehet csinálni fantáziadúsan, úgy, hogy garantáltan az udvarod ékeivé válnak.

Ezek az ágyások nem a klasszikus értelemben vett kerti virág- és zöldségágyak, sokkal inkább dizájnos részletei a kertednek – sőt, akár még az erkélyedre is varázsolhatsz hasonlót, ha igazán elvetemült vagy, és valahogy megoldod, hogy a virágföld ne az erkély padlóján kössön ki. Az alábbi tippek segítenek egy kis kreativitást vinni a tervezésbe.

Használj fémet a felépítéséhez!

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A megemelt virágágyások nagy előnye, hogy messze vannak a fagyhatártól, vagyis tavasszal könnyebben melegszik fel a virágföld, és hamarabb lehet elkezdeni az ültetést. Ha nem szeretnéd, hogy nyáron kiszáradjon a talaj, akkor építsd valamilyen fémből az ágyást, mivel ez könnyebben elvezeti a nap melegét a virágföldbe. A segítségével még olyan mediterrán növényeket is ültethetsz, mint a zsálya vagy a levendula, mert garantálja számukra a megfelelő hőmérsékletet.

Gondolkodj spirálalakban!

Képek forrása: 1 / 2

A spirál alakú díszkertek azért hasznosak, mert anélkül növeled meg velük a beültethető területet, hogy nagyobb szeletet kellene elhasználnod az udvarodból. A spirálkertet bármilyen anyagból elkészítheted, bár leggyakrabban kövekből, fából, téglából állnak, vagy egyszerűen a talajt alakítják ki úgy, hogy spirálisan felfelé haladjon.

Csinálj mini-üvegházat!

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ha zöldséget termesztenél, egy kis kreativitással csinálhatsz mini-üvegházat, amiben minden évszakban megteremnek a növények. A megemelt talajszint garantálja, hogy a fagyhatártól messze legyenek a növények gyökerei, innentől pedig már csak egy takarófóliát kell beszerezned, hogy megvédd a növényeket a hidegtől és az éhes állatoktól.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?