5 hasznos tanács orchidea neveléshez – Útmutató kezdőknek

Zabolai Margit
Írta: , Frissítve:
5 hasznos tanács orchidea neveléshez – Útmutató kezdőknek

Az orchideák gyönyörűek, egzotikusak, és szerencsére ma már itthon sem lehetetlen beszerezni őket. A tartásuk azonban igényel némi szakértelmet – összeszedtünk néhány jó tanácsot, ha még csak most készülsz belevágni ezeknek a káprázatos növényeknek a nevelésébe.

Ha nem virágzik, tedd hidegre! Kép forrása: nature-at-work.co.uk

Ha az orchideád elvirágzott, úgynevezett „alvó állapotba” kerülhet, ami azt jelenti, hogy akár 1-2 hónap is eltelhet, míg újra szirmot bont. Ne ijedj meg, ez teljesen normális, nem kell semmi különöset tenned, csupán az elhervadó, elszáradó részeket lenyesni, de csak azokat!

Ha huzamosabb idő elteltével az orchideád még mindig nem mutatja a virágzás jeleit, akkor éjszakára tedd egy hűvösebb részre, mondjuk az ablak közelébe, de ne huzatos helyre! Az orchideák imádják a hűvös éjjeleket, és ez önmagában is elég lehet ahhoz, hogy ismét virágzási fázisba lépjenek.

Válassz könnyen tartható fajt! Kép forrása: showhome.nl

Az orchideáknak számtalan változata érhető el, de ha az első virágodat készülsz megvásárolni, érdemes egy könnyen gondozható fajt beszerezni, és nem rögtön a legkényesebbel próbálkozni.

A Phalaenopsis Orchidea, ismertebb nevén lepkeorchidea az a faj, ami a legtöbb virágboltban vagy áruházban beszerezhető.

Viszonylag könnyen tartható, a virágai akár egy hónapig is nyílnak, és többször is újra virágzik, ráadásul a többi fajhoz képest az ára is kedvezőbb. A lepkeorchidea sokféle színben létezik, ez nem befolyásolja a tartását, válassz olyat, ami neked tetszik!

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján