Nyáresti tündérfények a kertben - Kreatív kültéri hangulatvilágítás

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Nincs is hangulatosabb, mint a meleg nyárestéken kiülni a kertbe, és a barátokkal sütögetni, nosztalgiázni. Bár a jókedvet már maga a program is tökéletesen biztosítja, a látványt fokozhatjuk, ha itt-ott különleges fényeket rejtünk el. 

Az egyik legegyszerűbb és talán legbiztonságosabb módja a gyertyák kerti felhasználásnak, ha méretes befőttesüvegeket vetünk be a cél érdekében.

Több lehetőségünk is adódik, ha ezt az alapanyagot választjuk, hiszen nem csupán kijelölhetjük az útvonalat az üvegek segítségével, hanem erős madzagokkal akár a fákra is rögzíthetjük az újragondolt mécses tartókat.


Láttad? Különleges vintage lakberendezési tárgyak


Persze utóbbi esetén ügyeljünk a megfelelő távolságra, a biztonság érdekében inkább nagyobb üvegbe és kellően messze tegyük a gyertyákat az ágaktól. A megszínezett üvegek még hangulatosabbá tehetik a látványt, ahogy a további dekorációként felhasznált kövek, égésálló anyagok.

Befőttesüveg helyett használhatunk üvegpoharakat is, bár ezeket korlátozzuk inkább az asztali díszítésre, hiszen könnyen felborulhatnak.

Karácsonyi izzók újragondolva Kép forrása: ruffledblog.com

A karácsonyi izzók messze nem csak az ünnepek során nyújtanak tökéletes látványt, nyáron éppúgy alkalmazhatjuk őket, mint a hideg hónapokban.

Pénztárcabarát megoldást kínálnak a napelemmel működő, érzékelővel ellátott változatok, amik a nyári napsugárzásnak köszönhetően könnyedén feltöltődnek, ám automatikusan csak sötétedés után kapcsolnak be.

Ezekkel az izzókkal körbetekerhetjük a kertben levő bokrokat, fákat, de akár a teraszt is átszőhetjük velük, így gyakorlatilag minimálisra redukálhatjuk a világítással járó extra költségeket.

Annak érdekében, hogy az izzók ne legyenek bántóak, zavaróak, vásároljunk állandóan, halvány fénnyel világító változatot, inkább kerüljük a színes és villódzó izzósorokat, legfeljebb a méretekkel variáljunk.