6 növény, ami mágnesként vonzza a kertedbe a rovarokat

Szirák Viki
Írta: ,
6 növény, ami mágnesként vonzza a kertedbe a rovarokat

Kép forrása: nejron/depositphotos.com

Szeretsz kertészkedni, a házi karantén idejét pedig arra használnád, hogy végre megszépítsd a kerted? Ha most új növényeket terveztél ültetni, érdemes tudnod, hogy akad néhány, ami ugyan szebbé varázsolja az udvart, de mágnesként vonzza magához a bogarakat és rovarokat. Van, amelyik a hatékony kis élőlényeket invitálja meg a kertedbe, és van, amelyik a károsabbakat!

Sajnos azok a fák és bokrok, amelyek előbb-utóbb gyümölcsöt hoznak, rengeteg káros rovar kedvenc helyévé válnak.

Levéltetvek, cseresznye-legyek, levélmolyok és egyéb kártevők könnyedén megrohamozzák a lombokat, ha nem vagy otthon a gyümölcsfák kezelésében, és sajnos ez nem csak a termést teszi tönkre, hanem az egész fa környezetét.

Arról nem is beszélve, hogy a fákat előszeretettel másszák meg a hangyák hatalmas létszámban, ami szintén nem túl ideális egy udvar esetében.

A rózsa az egyik legnépszerűbb növény a kertekben, gyönyörű virágot hajt, felfuttathatod, és szuper illattal rendelkezik. És sajnos a rovarok is imádják.

Az egyik legnagyobb problémát a levéltetvek okozzák, hiszen ezek hamar megtalálják a hajtásokat, tönkreteszik őket, te pedig csak annyit észlelsz, hogy az új levelek elsárgulnak és lehullanak.

Ráadásul az még egy plusz gond, hogy a levéltetvek hatására a hangyák is megjelennek nagy tömegekben a rózsák hajtásain, környezetében.

Ha még a levéltetveket nem észleled, de egyre több hangyát látsz a virágon, az arra utal, hogy már megjelentek, és lassan elkezdik megenni a friss hajtásokat.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!