Mutatjuk mivel játszatok a kerti grillpartykon!

Írta: ,

A nyári sütögetések remek alkalmak arra, hogy régen látott barátainkkal és a családunkkal együtt töltsük az időt: jókat együnk és igyunk, beszélgessünk, és nevessünk közösen. Néha jól jön, ha van a tarsolyban egy-két játék is, amivel többen is lehet játszani. Mutatunk néhány DIY játékot, amelyekkel mégjobban fel tudsz majd dobni minden bulit.

Twister a kertbe Kép forrása: sheknows.com

1/6 Twister a kertbe

Egy kartonpapír körsablonnak és négy színes festékspray elég ahhoz, hogy többeket megmozgató, szórakoztató játékot készíts a hátsókertbe.

Fújd fel a pöttyöket a fűre és készítsd el a klasszikus játékból ismert pörgetőt – vagy vedd kölcsön az eredetiből, ha van egy otthon –, és indulhat is a játék.

Ha a színes foltok megkopnak, fújd újra őket, így egész nyáron tudtok majd játszani.

Leesős labdajáték Kép forrása: allparenting.com

2/6 Leesős labdajáték

Egy kicsit több lesz a munka ezzel a játékkal, de a végeredményért abszolút megéri majd a befektetett energia.

Készíts egy hasonló, gyakorlatilag ülőke nélküli székecskét, amire fel kell állítanod egy fémhálóból készült hengert. A játékhoz szükséged lesz még egy zsák színes műanyaglabdára és néhány hosszabb botra vagy pálcára.

A játékot állítsd össze a képen látható módon, és kezdődhet is a verseny: a feladat az, hogy egyesével minden játékosnak ki kell húznia egy-egy pálcát a hálóból úgy, hogy minél kevesebb labda hulljon a földre.

Az a játékos nyer a végén, akinél a legkevesebb a leeső labdák száma.

3/6 Óriási beerpong

Nálunk kevésbé ismert játék a beerpong, vagyis a sörpong, amelynek a lényege, hogy egy asztalra két oldalra felállított, sörrel teli poharakba kell egy pingpong-labdát dobálni úgy, hogy az ellenfelek a másik poharaiba találjanak bele, mert így annak meg kell innia az italt, és úgy folytatnia a játékot.

Alkohol nélküli verzióként készülhet el a hatalmas sörpong, amelynél vízzel félig teli műanyag hordókat kell felállítanotok, és egy labdával dobálni az ellenfél hordóiba, hogy elsőként ejtsd ki az ő labdáit.

Karikadobás Kép forrása: womansday.com

4/6 Karikadobás

A klasszikus üvegre a karikát játékot elkészítheted a kertbe is néhány színesre festett műanyagpalack, egy láda és kisebb karikák segítségével.

A játék elején beszéljétek meg, hogy melyik szín hány pontot ér, és kezdődhet is a verseny. Aki először éri el a megadott számot, az a nyertes.

Óriási jenga Kép forrása: abeautifulmess.com

5/6 Óriási jenga

A Twisterhez hasonlóan a Jenga-t is ki tudod vinni a kertbe, ha egy hatalmas emberméretű tornyot építetek a fából.

Ezzel a játékkal éppen ezért különösen óvatosan játszatok, de ha odafigyeltek, akkor szuper verseny kerekedik majd belőle.

Scrabble és memóriajáték egyben Kép forrása: studiodiy.wpengine.com

6/6 Scrabble és memóriajáték egyben

Csak kartonpapír és festék kell ahhoz, hogy nagy méretű betűket készíthess, amellyel mehet majd a Scrabble a hátsó kertben.

A betűkre ne felejts értékeket is írni, hogy tudjátok pontozni a kirakott szavakat.

Hasonló elven, képekkel memóriajátékot is tudsz készíteni, viszont ezzel sajnos csak kettesével tudtok majd játszani.