Mókás és aranyos házi növényültetési ötletek

Bodnár Alexa
Írta: ,

A nagyobb cserepes virágok mellett érdemes néhány kisebb növényt is ültetned, hiszen ahelyett, hogy ezeket beletennéd egy kaspóba, sokkal dekoratívabb módokon is elrendezheted, így szép és egyedi lakásdekorációid is lehetnek majd. Mutatunk néhány gyönyörű megoldást a pici növények ültetéséhez, hogy te is meríthess belőle ötletet.

Pasztellpolc Kép forrása: diyrally.com

Egy vékony falemezből egy fehér kötél segítségével készíthetsz egy függőpolcot, amelyre sorba tudod ültetni a növényeidet.

Ehhez kisebb pasztellszínű poharakra vagy minikaspókra lesz szükséged, amelyekbe virágföld és kavics segítségével kell beültetned a növényeket.

Attól függően válasz naposabb vagy árnyékosabb helyet a függőpolcodnak, hogy milyen típusú növényeket teszel rá.

Kagylós függők Kép forrása: westelm.com

Remek célt szolgálnak ültetésre is a tengerparti nyaralás során begyűjtött kagylók és csigaházak. Ezeket tisztítsd ki, és ha nem tetszik a színűk, fesd át őket fehér akrilfestékkel.

Ragasztópisztoly segítségével minden kagyló és csiga tetejére ragasztanod kell egy madzagot, hogy így fel tudd majd akasztani őket.

Ezután jöhet a virágföld és a palánták a kagylókba, és már csak ki kell függesztened őket: remek hely lehet, ha nagyobb szobanövények fölé lógatod be az új ültetőidet, de jól mutatnak majd az ablakba akasztva is.