Minden, amit a kerti medencékről tudnod kell

Stumpf Bea
Írta: ,

Lassan, de biztosan közeleg a nyár, ezért ideje elgondolkodnod rajta, hogy a nyaralóba, a kertbe vagy a vidéki telekre milyen medence kerüljön. Ha nem vagy igazán profi ebben a témában, szakértőnk segítségével most eláruljuk, miket érdemes átgondolnod, mekkora költségekre számíthatsz, és milyen karbantartásra lesz szükség álmaid medencéjéhez.

Mi kell hozzá? Kép forrása: centren.homespo.se

Ha épített medencét szeretnél, ahhoz első körben három dologra lesz szükséged.

Először is egy építési engedélyre, hiszen a készülő medencét méretétől függően be kell jelentened vagy engedélyeztetned kell a helyi építésügyi hatóságnál.

Másodszor ki kell jelölnöd a medence elhelyezéséhez leginkább megfelelő területet a telkeden – azaz meg kell találnod a környezethez leginkább alkalmas formát és elhelyezkedést.

Végül, de nem utolsó sorban pedig pénzt kell rá szánnod, hogy a terveidet megvalósítsd. 

A méret a lényeg Kép forrása: stylehaus.jp

Ha az előbbi három dolgot fejben már kipipáltad, akkor érdemes elgondolkodnod azon is, pontosan milyen medencét szeretnél.

Már rögtön az elején felmerül, hogy mekkora és milyen alakú medence lenne az ideális.

A családi preferenciák megvitatása után nem árt ebben a kérdésben szakemberrel egyeztetni, hiszen egy rosszul megválasztott medencével könnyen élvezhetetlenné tehetjük a saját kertünket. 

Az átlagos minimum a 8 x 4 x 1,4 méteres méret, hiszen ebben már többen kényelmesen elférnek – Csiszár Viktor, a Kerex Uszoda- és Szabadidőtechnikai Kft. kereskedelmi vezetője szerint pedig úszásra és pancsolásra is tökéletesen alkalmas.