5+1 meseszép sziklakert, amitől földi paradicsommá válik a kert

Bodnár Alexa
Írta: ,
5+1 meseszép sziklakert, amitől földi paradicsommá válik a kert

Ha nincs túl nagy kerted, vagy esetleg közös udvar vagy előkert van a társasháznál, ahol laksz, akkor sem kell virágok és zöld növények nélkül maradnod. Az apró kertek éppen ideálisak ahhoz, hogy csodálatos sziklakerteket építsenek bennük. Mutatunk néhány gyönyörű sziklakertet, amelyből te is ihletet meríthetsz a sajátod elkészítéséhez.

Vízesés Kép forrása: flowerona.com

Egy kicsit haladóbb szint kiépíteni ezt a kőházikós, vízeséses sziklakertet, de egész biztosan megéri a sok fáradtság a végeredményért.

A vízinövények mellett kisebb bokrokat, törpeméretű fákat is ültethetsz a kertedbe, és ha egy tavat is kialakítasz, akkor tavirózsával, halakkal és díszbékákkal is benépesítheted.

Gyönyörű kőfalat építhetsz terméskőből, amelyen ha egy-két lépcsőt is kialakítasz, akkor máris remek helyed lesz a virágültetéshez.

A színes virágok mutatnak igazán jól egy ilyen jellegű sziklafalon, vagy a pozsgás növények.

A kettőt nem érdemes keverned egymással, lehetőleg csak az egyik típust válaszd, hogy érvényesüljenek a növények a kertedben.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!