Meseszép kaktuszkertek cserépben – Ezt még te sem tudod elpusztítani

Zabolai Margit
Írta: ,

A kaktuszt sokan nem tartják teljes értékű szobanövénynek, pedig a szívós, tüskés kis zöld csodák gyorsan belopják magukat a szívedbe, ha egyszer adsz nekik egy esélyt. Mi több, az igazi kaktuszrajongók azt mondják, ha egyszer veszel egy kaktuszt, nincs többé megállás. Az alábbi fotók pedig azt igazolják, hogy a kis pozsgások is igazán különleges szobadíszek lehetnek.

Saját zen kert Kép forrása: digsdigs.com

Speciális felszerelést is áruló virágboltokban kaphatsz színes homokot, így egészen különleges kis terráriumokat is alkothatsz.

De az üveg edénybe ültetett, egyetlen, formás kis kaktusz a hagyományos homokban is jól mutat, ráadásul a finom anyagba különböző mintákat fésülhetsz, rajzolhatsz, ez pedig tökéletes módja a relaxációnak, kikapcsolódásnak.


Így győzd le a stresszt, mielőtt az győzne le téged


Elmélkedj egy kicsit kedvenc szobanövényed társaságában, és biztosan nem lesz olyan probléma, amire ne találnál majd valamilyen megoldást.

Titkos világ Kép forrása: bloglovin.com

Sokan azért ódzkodnak a kaktuszoktól, mert nem tipikus szobanövény megjelenésük van.

Lássuk be, némelyikük úgy mutat, mintha valamilyen letűnt világ óriási, félelmetes növényóriásának kicsinyített mása lenne.

Vannak azonban, akik pontosan ezt szeretik a kaktuszokban, és amolyan titkos kis világot alkotnak a cserépben, a növények mellé elhelyezett kiegészítőkkel.

Ez tökéletes dekoráció lehet akár a nappaliban is, de biztos, hogy a gyerek is szívesen nevelgeti majd saját kis titkos világát, ráadásul a nehezen elpusztítható kaktuszok tökéletes választásnak bizonyulnak kezdő kis kertészeknek is.

Arra természetesen ügyelj, hogy egészen kicsi gyerek közelébe ne tegyél kaktuszt, hiszen a tüskék miatt nem árt az óvatosság.