Meseszép kaktuszkertek cserépben – Ezt még te sem tudod elpusztítani

Írta: ,

A kaktuszt sokan nem tartják teljes értékű szobanövénynek, pedig a szívós, tüskés kis zöld csodák gyorsan belopják magukat a szívedbe, ha egyszer adsz nekik egy esélyt. Mi több, az igazi kaktuszrajongók azt mondják, ha egyszer veszel egy kaktuszt, nincs többé megállás. Az alábbi fotók pedig azt igazolják, hogy a kis pozsgások is igazán különleges szobadíszek lehetnek.

Saját zen kert Kép forrása: digsdigs.com

1/5 Saját zen kert

Speciális felszerelést is áruló virágboltokban kaphatsz színes homokot, így egészen különleges kis terráriumokat is alkothatsz.

De az üveg edénybe ültetett, egyetlen, formás kis kaktusz a hagyományos homokban is jól mutat, ráadásul a finom anyagba különböző mintákat fésülhetsz, rajzolhatsz, ez pedig tökéletes módja a relaxációnak, kikapcsolódásnak.


Így győzd le a stresszt, mielőtt az győzne le téged


Elmélkedj egy kicsit kedvenc szobanövényed társaságában, és biztosan nem lesz olyan probléma, amire ne találnál majd valamilyen megoldást.

Titkos világ Kép forrása: bloglovin.com

2/5 Titkos világ

Sokan azért ódzkodnak a kaktuszoktól, mert nem tipikus szobanövény megjelenésük van.

Lássuk be, némelyikük úgy mutat, mintha valamilyen letűnt világ óriási, félelmetes növényóriásának kicsinyített mása lenne.

Vannak azonban, akik pontosan ezt szeretik a kaktuszokban, és amolyan titkos kis világot alkotnak a cserépben, a növények mellé elhelyezett kiegészítőkkel.

Ez tökéletes dekoráció lehet akár a nappaliban is, de biztos, hogy a gyerek is szívesen nevelgeti majd saját kis titkos világát, ráadásul a nehezen elpusztítható kaktuszok tökéletes választásnak bizonyulnak kezdő kis kertészeknek is.

Arra természetesen ügyelj, hogy egészen kicsi gyerek közelébe ne tegyél kaktuszt, hiszen a tüskék miatt nem árt az óvatosság.

Tedd üvegbe! Kép forrása: homemydesign.com

3/5 Tedd üvegbe!

A különféle kaktuszok sajátos talajt igényelhetnek, éppen ezért remekül mutathatnak egy üveg cserépben, ahol láthatóvá válik, hogyan sorakoznak egymás fölött a különböző rétegek, vagy éppen hogyan csordogál végig a víz a talajon.

Ha néhány kaktuszt átlátszó tálkába ültetsz, azzal máris különleges szobadíszt kapsz, ami nem csak a tüskék fölött nyíló virágok miatt lesz érdekes, de az is megragadja a tekintetet, ami a felszín alatt van.

Mediterrán színek Kép forrása: bloglovin.com

4/5 Mediterrán színek

A kaktuszok különösen jól illenek a mediterrán stílusban berendezett lakásokba, ilyen helyeken pedig érdemes ennek megfelelő cserepet választani.

A terrakotta és a türkiz egyaránt jól mutat, de mivel a legtöbb kis méretű kaktusz nem kifejezetten kényes, és akár kevés földben is képes megtapadni, nem kötelező a hagyományos cserepeknél maradni.

Gyakorlatilag kipróbálhatsz bármilyen agyagedényt a saját kis kaktuszkerted megalkotására, így egyúttal az a kérdés is megoldható, hogy mit kezdj egy olyan tállal, ami túl szép ahhoz, hogy ne legyen szem előtt.

5/5 Minden a tálaláson múlik

Ez a kép a bizonyíték rá, hogy még a legunalmasabb, mikiegér fülű kaktusz is igazi különlegességgé válik, ha megfelelő edénybe ülteted.

Egy hagyományos, sötét műanyag cserében ez a növény talán nem lenne különösebben vonzó szobadísz, egy ilyen arany színű mozsárban azonban szokatlan és bátor választás.

A kaktuszokban pedig éppen ez a jó: nincsenek szabályok, és mivel strapabíró növényekről van szó, nyugodtan elengedheted a fantáziádat, és számos dolgot kipróbálhatsz velük.

A kaktusznak már önmagában is karaktere van, ha pedig különleges, nem megszokott környezetbe helyezed, gyorsan a lakásod kedvenc díszévé válik majd.