7 mérgező kerti növény, ami veszélyes lehet a kisgyerekekre

Szabó Erzsébet
Írta: ,
7 mérgező kerti növény, ami veszélyes lehet a kisgyerekekre

Kép forrása: unsplash

Rengeteget járunk az erdőbe, ezért az egyik első dolog, amit megtanítottunk a kislányunknak, hogy semmit ne vegyen a szájába szabadtéren. Sok szülő rémálma a félrenyelés, vagy a mérgezés, aminek sajnos van is alapja – akadnak olyan gyermekek, akik szinte válogatás nélkül, mindent megkóstolnak. Habár egyáltalán nem ajánlott, hogy a kicsi találomra bármit megegyen, amit a kertben talál, az alábbi, népszerű növényektől feltétlenül tartsd távol a gyermekedet!

Bármennyire csodás és népszerű is a leander, különösen a mediterrán típusú kertekben, az elhelyezését illetően nagyon körültekintően kell vele bánni.

A hazánkban teleltetést igénylő, kora nyártól virágzó növényt távol kell tartani a gyerekektől.

Már nagyon kevés is halálosan mérgező lehet, akár egyetlen levél is elegendő lehet ahhoz, hogy a mérgezés jellegzetes tüneteit lássuk a gyermekeken.

Ezek közé tartozik a bágyadtság, remegés, a csökkenő pulzusszám és az álmatagság.

A rebarbara sok kertben megbújik – nem véletlenül. Az alapvetően igénytelen növény látványnak sem utolsó, ráadásul csodaszépek a leveli és a virágzata.

Pozitív tulajdonságaihoz tartozik, hogy a levélnyél ehető, mennyei dzsem, sütemény készülhet belőle, és ha kedveled a fanyar ízeket, nyersen is bátran fogyaszthatod.

Ám éppen ezért olyan csalóka a rebarbara, ugyanis míg a levélnyél ehető, addig a levél mérgező.

Persze, nem kell száműznöd a kertedből a rebarbarát, ugyanis egy átlagos testsúlyú embernek kb. 5 kg levelet kellene megennie a halálos dózishoz, de azért tartsd fejben, hogy a levelek nem ehetőek – főleg nem a gyermekeknek.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv