5+1 kerti virág, ami a legjobban vonzza a méheket

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5+1 kerti virág, ami a legjobban vonzza a méheket

A méheket tényleg ott kell segítenünk, ahol tudjuk, mert sajnos a puszta létezésünkkel is rengeteget ártunk nekik – holott mindannyiunk érdeke, hogy a beporzást végző fajok gond nélkül szaporodhassanak és táplálkozhassanak. Ha számodra is fontos, hogy ezeket a hasznos rovarokat támogasd, akkor válassz az alábbi növények közül, mert ezeken a virágzás során csak úgy zsong majd az élet!

A jázmin nem véletlenül alapanyaga számos parfümnek – olyan illatanyagot tartalmaz, amire mindannyian felkapjuk a fejünket. A méhek is felfigyelnek rá!

Hazánkban a legelterjedtebb változat a sokvirágú jázmin, ami – ahogy a neve is mutatja – káprázatos mennyiségű virággal örvendezteti meg a környezetét.

A kúszónövény előnye, hogy nem kell éveket várni a virágaira, szinte azonnal birtokba veszi a rendelkezésére álló teret, és a meleg hatására virágba is borul.

Hátránya, hogy sajnos nem viseli el az itthoni telet, a hideg hónapokban 15 fok körül érzi magát a legjobban.

Azonban a méhek nagy örömére gyakorlatilag tavasztól őszig a szabadban lehet, ahol egyébként erőteljesebben is tud fejlődni, mint a szobában.

Az örökzöld futónövények közül egyértelműen a borostyánt érdemes kiemelni, ha a méhek csemegéjéről van szó, bár az is igaz, hogy a legtöbb borostyánnak sokat kell nőnie ahhoz, hogy virágokkal örvendeztessen meg bennünket.

Az ernyős, öttagú virágzat nem csak a mi tekintetünket vonzza, bizony a különféle rovarokét és méhekét is nyomban felkelti.

Egy-egy nagyobb borostyánon csak úgy nyüzsögnek a rovarok, és mivel nem hullajtják le a leveleiket, sok fajta át is telel a védett zugokban, levelek között.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv