Meghökkentően érdekes, mégis csodás szobanövény kompozíciók

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Ha már unod a szokásos cserép-kaspó kombinációt, és szeretnél egyedi megoldásokat megvalósítani az otthonodban, akkor az alábbi inspirációk garantáltan kedvedre lesznek. Nem csupán bonyolult és sok pénzt igénylő, hanem egészen olcsó, mégis fantáziadús kompozíciókat hoztunk neked – lapozd végig őket!

Aki kicsit is kedveli a kézműveskedést, dekorálást, annak garantáltan van otthon elfekvőben egy kevés dekorkavicsa.

Ez a kiegészítő számtalan téren megállja a helyét, a virágok dekorációját illetően ugyancsak könnyedén felhasználható.

Nincs is más dolgod, mint ültetés után a virágföldek felszínét megtölteni a színes, vagy éppen fehér, letisztult kavicsokkal, és máris sokkal különlegesebb hatásra tehetsz szert!

Mindössze arra kell figyelned, hogy megfelelő növényeket válogassunk össze, hiszen sok szobanövény nem hoz új hajtásokat, vagy nem érzi jól magát, ha kövekkel, dekorkavicsokkal van körülvéve. A kövirózsák és pozsgások viszont legtöbbször imádják az ilyen közeget.

Ha már a pozsgásoknál tartunk, meg kell jegyeznünk, hogy a sziklakerti növényeknek van még egy óriási előnyük: alig, vagy egyáltalán nem igényelnek földet.

Ezt kihasználva akár ilyen csodás kompozíciót is készíthetsz a segítségükkel.

Vásárolj, vagy készíts mohakoszorút, amibe vájj kisebb-nagyobb lyukakat olló, csavarhúzó segítségével. A résekbe szúrd bele a kövirózsákat, pozsgás növényeket, rendezd el őket ízlésesen.

Arra viszont figyelj, hogy rendszeresen permetezd tápoldatos vízzel az alapot és a növényeket is, hiszen azok nem tudnak a talajból vizet felszívni.

Amennyiben csak ideiglenes dekorációt szeretnénk készíteni, úgy a gyökereket levághatjuk, megigazíthatjuk. Így kétségtelenül szebb lehet a végeredmény, ám a növények nem fognak tudni növekedni, szaporodni.