Medencézés otthon: 5 hasznos tipp, ha korlátozottak a lehetőségeid

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Medencézés otthon: 5 hasznos tipp, ha korlátozottak a lehetőségeid

Tombol a kánikula, de nem szeretnél több ezer forintot strandbelépőre költeni, és a tömegre sem vágysz annyira? Jó hírünk van, nem kell mindenáron a négy fal között olvadoznod, hiszen kiváló lehetőség kínálkozik a felfrissülésre a kertedben, de még az erkélyeden is!

Így medencézz, ha alig van helyed

Nem mindenki lakik olyan családi házban, ahol a kertben elférne egy méretes úszómedence, aminek ráadásul a megépítése sem két forint, úgyhogy egyáltalán nem könnyű egyik pillanatról a másikra medencét varázsolni az otthonodba. Vagy mégis?

Az igazság az, hogy nem feltétlenül lehetetlen még a tizediken sem a felfrissülés, bár ebben az esetben nyilván korlátozottak a lehetőségeid. Cserébe viszont igen olcsón megúszhatod a pancsolót, amit nem csupán a gyerekek, hanem te is élvezhetsz.

Hogy mi kell ehhez? Két-háromezer forint körül tudsz venni egy aprócska, felfújható medencét, amibe csupán néhány vödörnyi vízre lesz szükséged. Ebben a mini medencében általában csak egyedül férsz el, de zárt lakásban, kisebb erkélyen ritkán van másra lehetőség.

Ne becsüld alá ezt az alternatívát, hiszen a napsütötte teraszon a vízben ücsörögve, koktélt szürcsölgetve csodás lesz az élmény!

Kiadások a medencékhez

A valamirevaló vízforgatók legalább harmincezer forintba kerülnek, és a határ a csillagos ég. Mégis nélkülözhetetlenek, ha nagyobb medencét szeretnél, hiszen segítségükkel elegendő lehet csupán egyszer feltölteni a medencét nyár elején.

Egy medence porszívóval pedig tökéletesen tisztán tarthatod a csobbanót.

Emellett fontos kérdés a vegyszerezés, ami létfontosságú, ha nem akarod hetente frissíteni a vizet.

Nem csupán a rovarok lubickolnak előszeretettel az állott vízben, hanem különféle algák is könnyen megtelepedhetnek benne.

Ezt kiküszöbölendő vásárolhatsz speciális termékeket, amikkel megfelelő szinten tarthatod a víz pH-értéket, továbbá megelőzheted a kellemetlen problémákat. 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!