Medencézés otthon: hasznos tippek, ha korlátozottak a lehetőségeid

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Medencézés otthon: hasznos tippek, ha korlátozottak a lehetőségeid

Tombol a kánikula, de nem szeretnél több ezer forintot strandbelépőre költeni, és a tömegre sem vágysz annyira? Jó hírünk van, nem kell mindenáron a négy fal között olvadoznod, hiszen kiváló lehetőség kínálkozik a felfrissülésre a kertedben, de még az erkélyeden is!

Így medencézz, ha alig van helyed

Nem mindenki lakik olyan családi házban, ahol a kertben elférne egy méretes úszómedence, aminek ráadásul a megépítése sem két forint, úgyhogy egyáltalán nem könnyű egyik pillanatról a másikra medencét varázsolni az otthonodba. Vagy mégis?

Az igazság az, hogy nem feltétlenül lehetetlen még a tizediken sem a felfrissülés, bár ebben az esetben nyilván korlátozottak a lehetőségeid. Cserébe viszont igen olcsón megúszhatod a pancsolót, amit nem csupán a gyerekek, hanem te is élvezhetsz.

Hogy mi kell ehhez? Két-háromezer forint körül tudsz venni egy aprócska, felfújható medencét, amibe csupán néhány vödörnyi vízre lesz szükséged. Ebben a mini medencében általában csak egyedül férsz el, de zárt lakásban, kisebb erkélyen ritkán van másra lehetőség.

Ne becsüld alá ezt az alternatívát, hiszen a napsütötte teraszon a vízben ücsörögve, koktélt szürcsölgetve csodás lesz az élmény!

Nagyobb medence a kertben

Amennyiben van elég helyed a kertben, mindenképpen megéri felállítanod egy puhafalú medencét, amihez már egész kedvező áron hozzá lehet jutni.

Ezekbe általában négy-ötszáz liter víz, és körülbelül öt ember fér el.

Persze úszni nem lehet benne, de a gyermekek kedvükre pancsolhatnak, ti pedig pillanatok alatt felfrissülhettek a kánikulában.

Nincs útiköltség, dugóban araszolás, tömeg, ráadásul a hűtőtök is csak pár méterre lesz tőletek.

A kényelem tehát adott, miközben több ponton is spóroltatok.

Ami a vizet illeti, tény, hogy meglehetősen gyakran, hetente-kéthetente kell cserélni, de ha vigyáztok a tisztán tartására, akár hosszabb ideig is élvezhetitek a medencét egy feltöltéssel.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!