Második nappali a teraszon - imádni fogjátok és a ház értékét is jócskán megdobja a praktikus helyiség

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Csak utólag, amikor elkészültünk, akkor fogtuk fel igazán, hogy a teraszunk nem más, mint egy második nappali – amikor az időjárás engedi, állandóan itt lógunk. Ezt realizálva kezdtem kicsit utánajárni a második nappali fogalmának, és világossá vált, hogy ez a praktikus lehetőség nem csak a mi családunkban ilyen népszerű, hanem manapság az egyik leginkább követett és közkedvelt irányvonal.

Vissza a természetbe!

Napjainkban egyértelműen népszerű irányvonalnak számít a lakberendezésben a természet közeliség érzése. Elég, ha a méretes, rengeteg fényt beengedő ablakokra, a rusztikus kő- és faburkolatokra, vagy éppen a növényfalakra gondolsz – ezek mind azt a vágyunkat hivatottak megmutatni, hogy ismét szeretnénk közelebb kerülni a természethez. Ezzel párhuzamosan a többség nem igazán szeretne lemondani a jól megszokott modernitásról és a kényelemről: így születtek meg a második nappaliként funkcionáló teraszok, kertrészek, illetve az egybenyitható balkonok.

Sok új, modern otthon már eleve úgy készül, hogy automatikusan helyet kap bennük ez a hasznos „helyiség”. A benti és a kinti nappali üvegből készült tolóajtókkal gond nélkül egybenyitható, így a hasznos alapterület egy mozdulattal megnövelhető. Így pedig – már, ha nem lenne elég a csábító látvány, a praktikum és a kényelem – az ingatlan optikai mérete és egyúttal ára is növekszik.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!