5+1 legjobb légtisztító szobanövény – Gondozási útmutatóval

Zabolai Margit
Írta: ,
5+1 legjobb légtisztító szobanövény – Gondozási útmutatóval

A szobanövények nem csak üde színfoltot jelentenek a lakásban, a levegőt is segítenek tisztábban tartani. Kutatások igazolták, hogy a növények légzés közben nem csak szénmonoxidot vesznek fel, de a levegő szennyezőanyag tartalmát is képesek csökkenteni, márpedig mesterséges anyagokkal telezsúfolt otthonainkban ebből is akad. A tudósok szerint ezek a növények a leghatékonyabb levegőtisztítók.

Törzses dracéna

A törzsed dracéna, vagy sárkányfa egy strapabíró szobanövény, amit kezdő kertészek is nyugodtan bevállalhatnak. Félárnyékos helyen is jól érzi magát, és nem fog megsértődni, ha időnként elfelejted meglocsolni, bár az persze tény, hogy értő gondoskodás mellett sokkal szebb, életerősebb lesz a növény.

Világos helyen gyorsabban fejlődik, de a közvetlen napfény kiégetheti. Vízigényük alacsony, hetente egyszer elég locsolni őket. A törzses dracéna jól alkalmazkodik, ami a hőmérsékletet és a páratartalmat illeti, de meg fogja hálálni, ha kétnaponta egyszer vízzel permetezed a leveleit.

Nyíllevél

A nyíllevél közeli rokonságban áll a filodendronokkal, így a gondozása is hasonló, ám tartása egy fokkal egyszerűbb. Betegségek nem jellemzőek rá, viszont nem szereti, ha vízben áll, a vízigénye azonban viszonylag magas.

Mivel nagyon szereti a párát, permetezd vízzel a leveleit, a cserép alá pedig tegyél kavicsokat, hogy a fölösleges víz elfolyjon, de a párája táplálja a növényt. A nyíllevelet tartsd világos, kellemesen meleg helyen, de ne érje tűző napfény, mert akkor könnyen kiéghet.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!