5 csodás kövirózsa kompozíció – Rendkívül látványosak, kevés gondozással

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 csodás kövirózsa kompozíció – Rendkívül látványosak, kevés gondozással

A kövirózsák és a különféle pozsgás növények minimális mennyiségű föld és öntözés mellett is bámulatosan növekednek. Nem csupán kevés gondozást igényelnek – rendkívül látványosak tudnak lenni a megfelelő kompozíciókban.

A kövirózsákban az a nagyszerű, hogy tényleg bárhol megélnek, akár a legkisebb repedésekben is utat találnak maguknak, az olyan gazdag táptalajban pedig főleg vígan növekednek, mint amilyen a korhadt fa.

Ha igazán eredeti látványra vágyunk, akkor legyünk türelmesek és keressük meg a tökéletes rönköt, ne magunk véssük ki az ültetésez szükséges lyukat.

Persze, utóbbi ugyancsak csodásan tud mutatni, de nincs is annál szebb, mint amikor a természet által kijelölt íveket követjük. Ha megvan az ideális alap, tegyünk a mélyedésekbe földet, és a megszokott módon ültessük el a kövirózsákat.

A rönköt a kertünkben bárhol elhelyezhetjük, a lakásba azonban csak akkor vigyük be, ha előzőleg alaposan kiszárítottuk, megtisztítottuk, hiszen a meleg hatására nem várt vendégek mászhatnak elő a repedésekből.

Az elmúlt időszakban ismét népszerűek lettek a különféle kerek akváriumok, továbbá a terráriumok, amik aztán a legkülönfélébb formában kínálkoznak a dekorálni vágyók előtt.

Ezeket az üvegedényeket számtalan formában felhasználhatjuk az otthonunkban, többek között akár növényeket is ültethetünk beléjük.

Típustól függően az áttetsző terráriumot felakaszthatjuk a lakásban, a kertben, de egyszerűen az asztal közepére is helyezethetjük.

Mindösszesen annyi a dolgunk, hogy kevés földet teszünk az üvegedény aljára, amit aztán kövekkel, sziklakertbe való dekorációkkal, vagy a korábban említett kagylókkal, csigákkal megtűzdelünk.

Ezután jöhetnek a kiválasztott növények, amik utolsó lépésben megtöltik a fennmaradó helyeket.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?