5 növény, ami imádja a konyhát, ráadásul még szép is

Nagy Niki
Írta: ,
5 növény, ami imádja a konyhát, ráadásul még szép is

Azon túl, hogy a növényeket azért veszi az ember, mert feldobják a lakást, rengeteg funkciójuk lehet – ezek például olyan ideális fajták, amelyek jól érzik magukat a konyhában, és némelyikük segít megtisztítani a levegőt, vagy éppen a főzéshez jöhet jól.

Onnan lehet tudni, hogy ez a furcsa nevű, egyébként kifejezetten mutatós növény a növényvilág szupersztárja, hogy még a NASA is imádja: az űrügynökség kijelentette ugyanis, hogy ez az egyik legjobb levegőtisztító fajta a világon, és valószínűleg megy majd a holdi vagy marsi emberes bázisokra is az űrhajósokkal.

Bár mérsékelten mérgező a kutyáknak és a macskáknak, ha úgy rakod, hogy ne érjék el a házi kedvencek, hatásosan tisztíthatja meg a konyhád levegőjét a főzés közben keletkező vagy kintről beszűrődő szennyeződésektől. Ráadásul nem is egy igényes növény, így sokat nem kell vele foglalkoznod.

Az aloe verát igazi csodanövénynek tartják, hiszen jó lehet például apró égési sérülésekre, amik a konyhában azért néha előfordulnak.

Ráadásul segít tisztítani a levegőt, bár nem annyira, mint a hegyescsúcsú futóka, de ketten együtt már igazi szupercsapatot alkotnak.

Az aloe verát is érdemes magasra rakni, mert szintén mérsékelten mérgező a házi kedvencek számára.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba