5 növény, ami imádja a konyhát, ráadásul még szép is

Nagy Niki
Írta: ,

Azon túl, hogy a növényeket azért veszi az ember, mert feldobják a lakást, rengeteg funkciójuk lehet – ezek például olyan ideális fajták, amelyek jól érzik magukat a konyhában, és némelyikük segít megtisztítani a levegőt, vagy éppen a főzéshez jöhet jól.

Onnan lehet tudni, hogy ez a furcsa nevű, egyébként kifejezetten mutatós növény a növényvilág szupersztárja, hogy még a NASA is imádja: az űrügynökség kijelentette ugyanis, hogy ez az egyik legjobb levegőtisztító fajta a világon, és valószínűleg megy majd a holdi vagy marsi emberes bázisokra is az űrhajósokkal.

Bár mérsékelten mérgező a kutyáknak és a macskáknak, ha úgy rakod, hogy ne érjék el a házi kedvencek, hatásosan tisztíthatja meg a konyhád levegőjét a főzés közben keletkező vagy kintről beszűrődő szennyeződésektől. Ráadásul nem is egy igényes növény, így sokat nem kell vele foglalkoznod.

Az aloe verát igazi csodanövénynek tartják, hiszen jó lehet például apró égési sérülésekre, amik a konyhában azért néha előfordulnak.

Ráadásul segít tisztítani a levegőt, bár nem annyira, mint a hegyescsúcsú futóka, de ketten együtt már igazi szupercsapatot alkotnak.

Az aloe verát is érdemes magasra rakni, mert szintén mérsékelten mérgező a házi kedvencek számára.

Ez a növény mutatós külseje és szívóssága miatt került fel a listára: a kukoricalevél nagyon szép, akár egyméteresre is megnőhet, és kifejezetten igénytelen.

Plusz pontot ér az, hogy nem mérgező a házi kedvenceknek, így nyugodtan tárolhatod a földön egy dekoratív kaspóban.

Végre egy virágos növény, gondolhatnád – de a sarkantyúka nem egyszerűen mutatós, hanem finom is, ehető virágait salátába vagy süteményekbe is nyugodtan használhatod, a díszítésekről már nem is beszélve.

Az ablakban érzi magát a legjobban, mert sok napfényt igényel, de ha ezt megkapja, nagyon könnyen virágzik.

Talán nem meglepő, hogy a konyhába ajánlunk fűszernövényeket is – a rozmaring külön jó választás közülük, mert szép is, könnyen nő, és nagyon finom ételekbe lehet felhasználni.

Ha van a konyhában egy saját rozmaringod, nem kell szárítva vagy lemérve vásárolnod, egyszerűen letépsz egy kicsit a növényről, ha szükséged van rá, így mindig frissen dobhatod a főztödbe.

A rozmaring is szereti a napfényt, ezért érdemes olyan helyre tenni, ahová odasüt a nap.

Ez a növény sem mérgező a kutyákra és a macskákra, így rakhatod bármilyen magasságba.