5 növény, ami imádja a konyhát, és gyönyörűek is

Nagy Niki
Írta: ,
5 növény, ami imádja a konyhát, és gyönyörűek is

Azon túl, hogy a növényeket azért veszi az ember, mert feldobják a lakást, rengeteg funkciójuk lehet – ezek például olyan ideális fajták, amelyek jól érzik magukat a konyhában, és némelyikük segít megtisztítani a levegőt, vagy éppen a főzéshez jöhet jól.

Onnan lehet tudni, hogy ez a furcsa nevű, egyébként kifejezetten mutatós növény a növényvilág szupersztárja, hogy még a NASA is imádja: az űrügynökség kijelentette ugyanis, hogy ez az egyik legjobb levegőtisztító fajta a világon, és valószínűleg megy majd a holdi vagy marsi emberes bázisokra is az űrhajósokkal.

Bár mérsékelten mérgező a kutyáknak és a macskáknak, ha úgy rakod, hogy ne érjék el a házi kedvencek, hatásosan tisztíthatja meg a konyhád levegőjét a főzés közben keletkező vagy kintről beszűrődő szennyeződésektől. Ráadásul nem is egy igényes növény, így sokat nem kell vele foglalkoznod.

Ez a növény mutatós külseje és szívóssága miatt került fel a listára: a kukoricalevél nagyon szép, akár egyméteresre is megnőhet, és kifejezetten igénytelen.

Plusz pontot ér az, hogy nem mérgező a házi kedvenceknek, így nyugodtan tárolhatod a földön egy dekoratív kaspóban.

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!