Kis kertből valóra vált álom: így hozd ki a maximumot, ha nincs sok helyed

Kerekes Vivien
Írta: ,

Egy hatalmas kert előnye, hogy szinte választani sem tudunk a rengeteg kreatív ötlet közül. De ez nem jelenti azt, hogy egy kisebb méretű udvaron ne lehetne kibontakoztatni a kreatívitásunkat! Ha nincs túl sok helyed, de szeretnél álomszép kertet varázsolni a ház mellé, mutatunk néhány izgalmas, mégis könnyen megvalósítható ötletet.

Haladj felfelé Kép forrása: gardenista.com

A kisebb terű helyeken mindig érdemes függőleges ötleteken gondolkodni, és kihasználni ezt a területet.

Épp ezért, ha nincs nagy kerted, de van a közelben fal, esetleg kerítés, próbálj meg kifejezetten futó- és kúszónövényeket venni.

Tökéletes választás lehet a Trombitafolyondár, a Hajnalka vagy a Golgotavirág, ezek ugyanis 2-6 méter magasságig is felmehetnek, így garantáltan körbeölelik a kertet.

Ez az első lépés egy álomszép udvarhoz!

Virágok a zsebbe Kép forrása: goodhousekeeping.com

Általában mindenki szeretné teleültetni a kertet gyönyörű virágokkal, de mit tegyünk, ha nem akarjuk, hogy az egészet benőjjék, és lépkedni se tudjunk közöttük?

Ilyenkor jöhetnek a kreatívabb megoldások, és belekezdhetünk a DIY ötletek megvalósításába: készítsd el te magad a kerti díszítést.

Az alábbi módszer például nem igényel túl sok hozzáértést: egy zsebes falvédőre lesz szükséged, amit akár te magad is elkészíthetsz, ha értesz a varráshoz.

Ezt aggasd fel a falra, az aprócska zsebekbe tölts földet, és tegyél bele páfrányt vagy pozsgásokat; egyedien mutatnak, és fel is dobják a környezetet.