5 aprócska kert, ahol az egész nyarat el tudnánk tölteni: így berendezheted a sajátodat is!

Zabolai Margit
Írta: ,

Egy egészen aprócska kertnek megvan az az előnye, hogy könnyű rendben tartani, és kisebb költségvetésből is csodássá varázsolhatod. Ha pedig városban élsz, minden talpalatnyi, zöldíthető terület igazi kincs. Ezek a csendes kis zugok még kertnek is csak jó indulattal nevezhetőek, olyan apró helyet foglalnak el, mégis legszívesebben egész szezonban itt üldögélnénk.

Ebben az aprócska kertben tényleg nem sok mindenre maradt hely, ezért egyetlen funkciót kerítettek neki, ahhoz viszont tökéletes.

A körben burjánzó növényzet intim hangulatot teremt, a kis asztalka és a két szék pedig tökéletes helyszín teázáshoz vagy esti borozáshoz, mindenképpen jól fog esni itt beszélgetni, de akár kiülni egy jó könyvvel is.

A fentről lelógatott fújt üvegdíszek egy kis csavart visznek a helyszínbe, anélkül, hogy eluralnák a teret, így a parányi kert is izgalmas és hívogató lesz.

Van, ahol egyszerűen nem lehet megoldani a szép pázsit telepítését, vagy nem tudnánk gondozni a gyepet.

Az ilyen helyekre ideális megoldás a fából készült palló, ami szinte a ház meghosszabbításaként, mintegy teraszként csatolja az udvart az otthonhoz.

A körben belógó zöldtől az összhatás mégis „kertszerű” lesz, mivel nincsenek katonás rendbe állítva a cserepek és a növények, így a zöld fű nélkül is elérhető a buja, életteli kerthangulat.