Készíts bio-tápoldatot az egészséges növényekért

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Készíts bio-tápoldatot az egészséges növényekért

Egy vérbeli háziasszony ott fogja meg a kiadásokat, ahol csak lehet. Ha emellé még környezettudatos is, akkor szereti az olyan megoldásokat, amik természetes körülmények között teszik lehetővé a gondoskodást.

Mikor tápoldatozzunk?

A vásárlás idejétől, és a növény fajtájától is függ, hogy mikor kell tápoldatozni. Emiatt nagyon fontos, hogy mindig megnézzük egy szakértői könyvben, vagy megbízató internetes oldalakon, hogy kedvenc szobanövényünk mikor és mennyi tápoldatot igényel.

Általánosságban azonban elmondhatjuk, hogy a téli időszakban a növények is pihennek, ekkor nem szabad őket növekedésre „kényszeríteni”.

Ültetést után az új virágföldet megközelítőleg 2 hónapig nem kell tápoldatozni, hiszen a földből a növény meg tudja oldani az utánpótlást.

Kávézacc

Ahelyett, hogy a használt kávézaccot kidobnád, hasznosítsd a kertedben, vagy a szobanövényeid földjében. Ezt az anyagot kifejezetten szeretik a növények, főleg azok, amik a savas táptalajt részesítik előnyben.

A kávézaccra tekinthetünk műtrágyaként, de akár talajdúsítóként is, mi több, még az öntözővízbe is bátran tehetjük.

Ám itt is igaz az aranyszabály: a jóból megárt a sok. Éppúgy, ahogy tápoldatozni sem szabad egész évben, a kávézaccot sem lehet ész nélkül szórni, bármennyire is hatékony.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv