7 meseszép növény, ami késő őszig virágba borítja a teraszt

Írta: ,

Becsöngettek, a strandra járásnak és a fagyizásnak talán idénre már befellegzett, de az erkélyeden még néhány hónapig megtarthatsz egy csipetet a nyárból. Összeállításunkban olyan színpompás balkonnövények következnek, amelyek késő őszig az erkélyed díszei lehetnek, így gyorsan elfeledtetik veled a borongósabb napok szürkeségét is.

Veronikacserje – Hebe hybrida Kép forrása: loghouseplants.com

A veronikacserje nyáron is mutatós, kedves kis dísznövény, azonban igazi szépségét akkorra tartogatja, amikor a korán nyíló virágok már kezdenek kifulladni: apró, fehér vagy sárga virágai a nyár végén jelennek meg, és még bájosabbá teszik a félgömb alakú bokrocskát.

A veronikacserje igazi nagyvárosi növény, mivel jól bírja a szennyezett levegőt, és az árnyékos balkonokon is jól érzi magát.
Őszi rózsa – Aster Kép forrása: all-sweets.com

Ha őszi növényekről van szó, természetesen nem maradhat ki az összeállításból az őszi rózsa, amely egyszerre elegáns és romantikus, talán nincs is olyan, aki a dús szirmú virágot ne szeretné. 

Az őszi rózsa akkor virágzik, amikor a legtöbb növény már elhervadt, és egészen a fagyok beköszöntéig kápráztat el színével és illatával. Mivel sokféle méretben kapható, az egészen apró növényektől a termetesebb bokrokig, minden erkélyre vagy kertbe találhatsz megfelelőt.